0
Telefonunuzu daha uzun süre kullanmak, sürekli şarja takmamak için en basit öneriler. Hemen uygulamaya başlayın telefonunuzun şarjı daha uzun süre dayansın. Akıllı telefonların en çok şikayet edilen kötü özelliklerinden birisi çabuk şarjı bitmesidir. Bu soruna bir kaç öneriyle çözüm olmaya çalışıyoruz;
  • Wi-fi, 3G, bluetooth, gps ve diğer bağlantı özelliklerini kapatın.
Cihazın en çok şarjını tüketen özellikleri bunlardır. Siz internete girmeseniz, herhangi birini kullanmasanız bile bunların açık olması, telefonun şarjını tüketir. Örneğin wi-fi açıkken siz internette olmasanız bile arka planda internete ihtiyaç duyan uygulamalar çalışır ve şarjınızdan yer. Kullanmadığınız zaman cihazınızın bu gibi bağlantı özelliklerini kapatın.
  • Ekran parlaklığını düşürün.
Bazı cihazlarda ekran parlaklığını otomatik ayarlama özelliği var. bunu mutlaka kullanın. Bu özellik karanlık ortamlarda cihazın ekran parlaklığını azaltacak, aydınlık ortamlarda arttıracaktır. Bu size inanılmaz bir tasarruf sağlayacaktır. Ya da cihazınızın bu özelliği yoksa bile aynı işlemi siz kendiniz de yapabilirsiniz.
  • Otomatik ekran kilidini mutlaka kullanın.
Bu özellik zaten varsayılan olarak size geliyor. Bazıları bunu kendileri yapmak istiyor. Ama unuttuğunuz zaman ekran sürekli açık kalıyor. Bu enerjinin çabuk bitmesine neden oluyor. Otomatik ekran kilidini açtığınız zaman siz kapatmasanız bile otomatik kapanır. Bunun süre ayarı vardır. Sürenin 30 saniye olması idealdir.
  • Sıcalık enerji harcanmasını tetikler.
Yüksek sıcaklıkta cihazlar daha fazla enerji harcarlar. Bunu unutmayın. Cihazınızı mümkün olduğunca sıcak ortamlardan uzak tutun. Telefonunuzun aşırı ısınmasına Müsaade etmeyin. Isındıkça fazla enerji harcayan telefon çok çabuk şarj edilmeye ihtitaç duyar.

Bu basit öneriler telefonunuzun şarj süresini uzatacaktır. Ayrıca telefonların pil ve larj edilmeleriyle ilgili şu yazılarımıza da bakın.
Telefon nasıl şarj edilir?
Yeni şarj teknolojisi
Discovery'nin neden çok hızlı şarjı biter?

Telefonun pil kullanım süresi nasıl uzatılır?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top