0
Qnovo şirketinin geliştirdiği bir yazılımın şarj süresini 15 dakikaya kadar indireceği söyleniyor. Son zamanlarda şarj teknolojisiyle ilgili çok fazla teknolojik gelişmenin yaşanması olumlu bir durum. Çünkü insanların akıllı telefonda sıkıntı çektikleri en önemli husus şarjın çabuk bitmesi. Bu soruna çözüm bulan şirketin de zengin olacağı kesin.

Qnovo şirketi bir yazılım geliştiriyor. Bu yazılım şarj süresinin 15 dakikaya kadar düşmesini sağlıyor. Yazılım tam olarak şunu yapıyor; bu yazılıma sahip bir telefon şarj için fişe takıldığı zaman yazılım devreye giriyor ve adaptöre sinyal gönderiyor. Buradan aldığı verilerle telefonun nasıl şarj edildiğini, ne kadar elektrik geldiğini, nasıl geldiğini, ne kadar ısındığını çözen yazılım, bu verileri kullanarak pilin adaptörden ne kadar elektrik çekeceğini belirleyebiliyor. Bunu sürekli dengede tutan yazılım en kısa sürede pilin şarj olmasını sağlıyor. 15 dakikalık şarj ile 6 saatlik konuşma yapılabiliyor.

Teknoloji inanılmaz. Şunu belirtmek gerekiyor. Aynı işi daha yüksek değerlerde elektrik veren bir şarj aletiyle yapabilirsiniz ama bu iş sadece şarj aletiyle olduğu zaman pil kesinlikle hasar görecektir. Şarj aletleri pillere uygun üretildiği için standart değer taşırlar. Bu nedenle yazılım hızlı şarj etme teknolojisini dengede tutar. Bu bataryanın bozulmasını veyaz zarar görmesini engeller.
Telefon nasıl şarj edilir?

Yeni Şarj Teknolojisi Şarj Süresini Kısaltıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top