1
Bazı GM Discovery kullanıcıları cihazlarından şarj açısından şikayetçiler. Ancak bazıları da şarjın sorun yaratmadığını söylemekteler. Ben de bir GM Discovery kullanıcısı olarak şarjımın sorun yaratmadığını söyleyebilirim. Bir gün rahat yetiyor. Bunun yanında diğer gün öğleye kadar rahat yetiyor. Ekran parlaklığım yarıda, güç tasarrufu açık değil. Bu şekilde bir buçuk gün rahat kullanabiliyorum. Hatta bir günde bitmesini istiyorum, ancak bitirmekte zorlanıyorum. 

General Mobile Discovery’nin neden çok hızlı şarjı biter? 

Mobil Veri 

İki parmakla yukarıdan menüyü çektiğimizde orada veri bağlantısını göreceksiniz. Özellikle 3G ile bağlanıyorsa o zaman şarjı çabuk bitirebilir. Birkaç saatin içinde şarjınızda gözle görülür ve sinir bozucu bir değişiklik olur. Bu sadece GMD için geçerli değildir. Birçok akıllı telefonda bu sorun vardır. Eğer mobil veri bağlantısıyla yükleme yapıyorsanız (Google + otomatik yedekleme, Faacebook fotoğraf yükleme, Google Drive dosya yükleme ya da Yandex Disk dosya yükleme veya herhangi bir şekilde Upload yapma) şarjınız oldukça hızlı bitecektir. Mobil veriden yükleme yapmamaya çalışın. Eğer mecbursanız şarjınızın hızlı bitmesine moraliniz bozulmasın. 

Wİ-Fİ Ağına Bağlı Olma 

Telefonunuz Wİ-Fİ ağına bağlı olduğunda da normalden fazla güç tüketir. Güç tüketme oranını siz yaptığınız işleme göre belirlersiniz. Ancak Wİ-Fİ ağıyla internete bağlanmadıktan sonra neden GMD gibi 4 çekirdekli, 4.7 inç ekrana sahip bir cebi alalım ki. Bu nedenle buna da bir çözüm yoktur. 

Ekran Parlaklığı 

Şarjın bitme sorunlarından bir tanesi de ekran parlaklığının sonuna kadar açık olmasıdır. Ekran parlaklığını otomatik yaparsanız sizin için daha iyi olur. Güneşli veya fazla ışıklı olan yerlerde ekran gerektiği kadar parlar ve sizin görmenize yardımcı olur. Karanlık ortamlarda da ışığı olabildiğince kısa ve şarj sorunu yaşamamanıza yardımcı olur. Ya da isterseniz yarıdan düşükte de kullanabilirsiniz. O zaman şarjınız daha uzun süre size yetecektir. Bildiğiniz gibi GMD’nin ekranı birçok telefona göre oldukça parlaktır. 

İşlemci Çalıştıran Uygulamalar Şarjı Çabuk Tüketir 

Bildiğiniz gibi GMD 4 çekirdekli işlemciye sahiptir. Telefon gerek duymadıkça tüm işlemcileri çalıştırmaz. Eğer sürekli 4 işlemciyi birden faaliyete soksaydı o zaman elimizde akü ile gezmek zorunda kalırdık. Çünkü ona şu anki hiçbir şarj cihazı yetemez. Bu nedenle işlemcinin 4 çekirdeğini çalıştıran uygulamalar açtığınızda şarjınız çabuk bitecektir. 

Yukarıdaki nedenlerden dolayı şarjınızın bitmesi doğaldır. Eğer daha uzun süre kullanmak istiyorsanız yukarıdaki nedenlerin bazılarından vaz geçmelisiniz. Ancak bu kadar hızlı bitemez, mümkün değil derseniz o zaman teknik bir sorunla karşı karşıya olabilirsiniz. Çünkü sizler de bilirsiniz ki elektronik cihaz almak şans işidir. Bir bakmışsınız kutudan bozuk çıkmış. Fabrika çıkışı hatası da olabilir. Bu tip bir düşünceye sahipseniz teknik servise başvurmanızı öneririz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Kullanıyorum şarjı 45 den 100 oluyor 2 dk da sonrada hızlı bitiyor sinir bozucu bir durum bataryadan kaynaklı olabilir mı ve de şarj ederken temassızlik veriyor

    YanıtlaSil

 
tic
Top