0
Bilgisayar kasma sorunu çözümü bu yazıda. Tüm kasma sorunları için çözüm önerileri veriyoruz. Bu önerileri uyguladığınız taktirde performans artışını hissedeceksiniz. Özellikle oyun oynarken sıkıntı yaşayanlar, bu bilgisayar performans arttırma yöntemleri çok işinize yarayacaktır. Hemen önerilere başlayalım.

1 – Virüs taraması yapın.

Virüsler bilgisayarda bir çok etkiye neden olabilir. Performansı da etkileyebilirler. Bu nedenle bilgisayarınızın her daim temiz olması şart. Başarılı bir antivirüs programı kullanın. En iyi antivirüsler için buraya bakın. Bilgisayarınızı taratıp temizleyin.

2 – Bilgisayarı performans odaklı ayarlayın.

Bilgisayarın kendi ayarları içinden performansı arttırabiliyorsunuz. Bunun için aşağıdaki yolu takip edin. Bilgisayarım' sağ tık – özellikler – gelişmiş sistem ayarları – gelişmiş sekmesi – performans satırı – ayarları butonu – en iyi performans için ayarla seçeneğini işaretleyip uygula butonuna basın. Bu işlem Windows'un görünüşünü etkileyecektir. Adres satırındaki yazılardan masaüstü simgelerine kadar herşeyin kalitesi düşecek. Ama bu işlemden sonra önemli bir performans artışı hissedeceksiniz.

3 – Gereksiz dosyaların temizlenmesi.

Sistemde, önbellekte vs. yerlerde gereksiz bulunan ve belki zaman zaman arka planda çalışan, önbelleği meşgul eden, diske yük yapan dosyaların hepsini temizleyelim. Bunun için çeşitli programlar mevcut. Size önerimiz Wise Care 365. Detaylı kullanım için burayı inceleyin.

4 – Sürücüleri (Driver) güncelleyin.

Güncellenmeyen sürücüler sistemin yavaşlamasına neden olur. Özellikle oyuncular için sıkıntılı bir durumdur. Sistem driverlarının sürekli güncel olduğundan emin olmalısınız. Eğer güncelleme olup olmadığını biliyorsanız sürücülerinizi tek tek elle güncelleyebilirsiniz. Bilmiyorsanız ve uğraşmak istemiyorsanız size SlimDriver programını öneriyorum. Kendisi bilgisayarı tarar ve sürücüleri tek tıkla günceller. SlimDriver kullanımı için buraya bakın.

5 – Başlangıç programlarını ayarlayın.

Bu işlem özellikle yavaş açılan bilgisayarlarda önemli bir hız artışı sağlar. Bunun için şu yolu takip edin. Başlat – çalıştır – msconfig – enter – başlatma sekmesi ya da direk başlat – msconfig araması – başlatma sekmesi. Bu kısımdan gereksiz programlarıe tkisiz hale getirin. Bir antivirüs bir de ses sürücüsü kalsa yeterli.

Bu basit öneriler bütün kasma sorunlarına çözüm olacaktır. Özel bir sorunu olan yine yorumlar kısmından danışabilir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top