0
Mark Zuckerberg WhatsApp için inanılmaz açıklamalarda bulundu. WhatsApp'tan kar etmek için sabırsız davranmadıklarını vurgulayan Facebook'un kurucusu, WhatsApp'ın kullanıcı sayısını 3 milyara kadar çıkartabileceklerini söyledi. Bu rakam neredeyse dünyanın yarısı yapıyor. Biraz fazla mı olmuş?

Facebook'un 1 milyardan fazla kullanıcısı var. Facebook ücretsiz. WhatsApp ise ücretli bir sistem. Düşük ücretli olsa da her sene hattınızda belli bir miktar ücret alınıyor. Bunun Android iOS tartışması da çok yapıldı. Facebook'un ücretsiz olması ve dünyanın en popüler sosyal ağı olmasına rağmen 1 milyar kullanıcısı varken WhatsApp'ın ücretli haliyle ve ücretsiz alternatifleri varken nasl 3 milyar kullanıcısı olacak?

Merak ettiğimiz bir diğer husus ise WhatsApp'ın başka bir gelir modeline sahip olup olmayacağı. Senelik ücretlerden bu iş para kazandırmaz. Bir de reklam modeli lazım. Peki reklam modeli olarak WhatsApp'a nasıl bir şey uygulanabilir? Toplu şekilde gönderilen bir reklam mesajı, hatta görsel ve video ile desteklendiğinde harika olur. Fakat uygulama içi satın alma tekliflerinin kaldırılması gerekiyor.
Yahoo, reklam hizmetini güçlendiriyor

whatsapp kullanıcı sayısı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top