0
Facebook video sayacına göre her gün 1 milyar ciarı video Facebook içerisinde oynatılıyor. Yakın geçmişte Facebook'a tamamen entegre edilen otomatik video oynatma özelliği sayesinde Facebook'ta video oynatma sayısı katlanarak arttı. Bildiğiniz gibi Facebook'ta gezerken karşılaştığınız videolar varsayılan olarak otomatik oynatılmaya başlandı. Bu durum Facebook'un Youtube'a rakip olması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Facebook otomatik video oynatıyor

Facebook'ta videolar otomatik oynatılıyor. Sessiz olarak oynatılmaya başlanan videoya tıkladığınız zaman ise ses açılıyor. Bu durum Facebook'un işine yaramış gibi görünüyor. Otomarik oynatılan videolar Facebook'ta izlenen videoların sayısını inanılmaz arttırdı.

Facebook video reklamları

Facebook'un böyle bir özelliği devreye sokmasının arkasında yatan tek bir sebep var. Video reklamları. Şuan devrede olmayan ve belki hiç söz edilmeyen bu sistem yakında devreye girebilir. Facebook videoları için reklam almaya başlayabilir. Sizin haberiniz bile olmadan başlayan videolarda reklamlar görüntülecek. Muhtemelen Youtube tarzı gibi olacak bu reklamlardan inanılmaz gelirler elde edileceğini düşünüyoruz. Facebook'un video görüntülenme istatistiklerini arttırmasının en önemli nedeni de bu.
Facebook videolarının otomatik oynatılması nasıl kapatılır?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top