0
Twitter’ın en önemli özelliklerinden biri olarak görülen ve çoğu zaman hükümetlerin hedefi olan trend topic özelliği yakın zaman içinde Facebook’ta da kullanılmaya başlayacak. Şimdilik Amerika’da sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde denenen Trending özelliği bildiğiniz gibi ülkemizin çok yakın geçmişinde Gezi olaylarının canlanması ve yayılmasında önemli rol oynamış ve hükümetimiz Twitter’ı bir şeytan olarak göstermeye çalışmıştı.


Trending ile sosyal ağları daha aktif kullanmak mümkün oluyor. Twitter’da gördüğünüz üzere gündemi ve diğer olayları bu özellik sayesinde hızlı ve basit bir şekilde takip edebiliyor ve sohbetlere katılabiliyorsunuz.

Bu haberlerle birlikte bir çok kişi her zaman olduğu gibi Facebook’un Twitter’ı hala taklit ettiğini düşünebilir. Belki de öyledir. Ama sosyal medyanın olmazsa olmazlarına baktığınız zaman trend topic özelliğinin ilk sıralarda yer aldığını görebilirsiniz. Yine bildiğiniz gibi Facebook, Twitter’ın başarılı bir şekilde kullandığı hashtag uygulamasını yakın zaman önce kullanıma sunmuştu. Facebook üzerinden bu özellik, şimdilerde çok etkin bir şekilde kullanılmasa da ileriki zamanlarda özellikle trending ile birlikte Facebook’un aranan özelliklerinden biri olacağını düşünüyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top