0
Final Fantasy hayranları bilirler ki son oyunda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşandı ve ciddi kayıplar meydana geldi. Serinin fanatiklerinin neredeyse FF ile ilgili bütün görüşleri değişmek üzereydi ki Final Fantasy XIV: A Realm Reborn mükemmel bir şekilde çıkageldi. Tekrar Final Fantasy hayranlarının gönlünü fethetmeyi başaran Square Enix'in başarılarının devam edeceğini düşünüyoruz.

Naoki Yoshida; oyun yöneticisi, Pax Prime'da çeşitli haber sitelerinin ve ilgililerin sorduğu soruları cevaplarken oyun hakkında çok önemli bilgilere yer verdi. Bunlardan Birkaç tanesine değinmeye çalışacak ve blogumuzda Final Fantasy dosyasını da açmış olacağız. Bildiğiniz gibi blogumuzda oyuncular için oyun tanıtımları ve son çıkan oyun haberlerini güncel bir şekilde size sunuyoruz. Şimdi bu paylaşımların arasında bir konu başlığı daha ekleniyor. Final Fantasy...


Sınıf Binekleri

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'de ilginizi çekebilecek bir binek sistemi mevcut. Naoki Yoshida'nın bildirdiğine göre her sınıfın kendine özgü bir bineği olacak ve Conjurers sınıfını Unicorn'a binecek. Bu efsanevi yaratığı binek olarak elde etmek isteyen çok fazla insan olacaktır diye düşünüyoruz.

Oyunda Ciddi Problemler Yaşayanlar

Naoki Yoshida'nın verdiği Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ile ilgili bir diğer önemli bilgi ise oyunda ciddi problemler yaşayan ve oyunu doğru düzgün oynayamayan kişilerle ilgili. Naoki Yoshida bu oyunculara kaybettikleri zamanları geri kazandıracakları sözünü veriyor. Bunun için ücretsiz oyun zamanı ve oyun zamanı uzatılması gibi planlamalar yapılıyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.


Fate Sistemi

Son zamanlarda mmorpg'lerde kullanılmaya başlayan dinamik etkinlik sistemi Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'da da çok ilgi çekiyor. Guild Wars 2 benzeri bir dinamik event sistemi olan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn sis dünyada tabiri yerindeyse takılırken karşınıza çıkacak çeşitli etkinliklerden oluşuyor. Rastgele gelişen bu etkinlikler sizin verdiğiniz tepkiye veya gösterdiğiniz başarıya göre sonuçlanıyor ve başka bir etkinliği tetikleyebiliyor. Buna yeni nesil oyunlarda canlı dünya şeklinde bir açıklama getiriyorlar. Guild Wars 2 bu sistemi çok başarılı bir şekilde uyguluyor. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'da da sistemin çok popüler olduğunu söylemek mümkün.

Gold Saucer

Naoki Yoshida bu konuyla ilgili tam bir bilgi vermesede Birkaç şey anlatıyor. Oyun içindeki mini gamelerden oluşan Gold Saucer güzel vakit geçirmenizde size yardımcı olacak. Naoki Yoshida mini gameleri kart oyunları, snowboard oyunları ve yarış oyunları şeklinde örneklendiriyor. Oyuna renk katacak bu mini gameleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yine diğer oyunlardan Mini game ile ilgili örnekler vermek gerekirse, Guild Wars 2 iyi bir örnek olacaktır. Bildiğiniz gibi Mini gameler Guild Wars 2'nin en popüler içeriklerinden biri. Ama Guild Wars 2'de durum sadece Jumping Puzzle üzerine kurulu olduğu için insanların yavaş yavaş sıkıldığını düşünmek yanlış olmaz. Daha önce oyuna kısa süreliğine gelen Advanture Box'da Guild Wars 2'de çok ilgi görmüştü. İlgiden dolayı ArenaNet ekibinin aynı etkinliği oyuna yeniden eklemeyi düşündüğünü söylemekte fayda var.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'da vereceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar. Gelişmelerle ve yeni bilgilerle karşınızda olmayı umut ediyoruz. Blogumuzu her zaman takip ederek bize detsek olabilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top