0
Akıllı telefon pazarının lideri kuşkusuz Samsung! Neden böyle dediğimiz soracak olursanız, geleceği görebilmesi ve insanların ne isteyebileceklerini tam anlamıyla belirleyip ona göre ürünler sunabilmesi. Bu lider olmak için yeterli değil elbette. Bu ileriyi görebilen ürünlerinin yanında bu ürünleri ilk olarak piyasaya süren şirket olmasıda onu sektörün lideri konumuna getiriyor.


Samsung, Mega serisiyle insanların aklını başından alırken çok önemli bir piyasayıda sektöre kazandırdı. Phablet... tablet ve telefon karışımı devasa ekranlı bu cihazlar sayesinde özellikle uzak doğu pazarında büyük sükse yapan Samsung, diğer şirketlerin ve özellikle yakın rakiplerinin dikkatini çekti. Bu rakiplerden en önemlisi elbette Apple.

Bu yılın (2013) ikinci yarısında Asya-Pasifik bölgesine 25 milyondan fazla Phablet sevk edilmesinin etkileri sektörde bazı kuralları yıkacak gibi görünüyor. Bu rakam cihazın rakiplerine baktığınızda çok büyük bir rakam olarak değerlendirilebilir. 12.6 milyon tablet ve 12.7 milyon taşınabilir bilgisayar, Phablet karşısında çaresiz kalmış görünüyor.

Rakamları değerlendirecek olursak Phablet üretimi yapmayan şirketlerin çok şey kaybedeceklerini söylemek çokta zor değil. Hali hazırda sektörde kendini diğerlerinden şimdiye kadar ayırabilmiş Apple'ın cihazları dahi sektörün bu değişinimine dayanamayacak. Bunun sinyallarini “Renkli iPhone” ile veren Apple heran devasa ekranlı akıllı telefon üretimine girişebilir. Zaten Apple'a yakın güvenilir kaynakların sık sık konuştukları bu yönde...

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top