0

Şimdi aktif combatın bir ürünü olan bu harika üçlüden ve birazda LFG'nin getirdiği o harika rahatlıktan bahsedeceğiz. İlk etapta herşeyi kenera bırakıp LFG'den bahsetmek istemiyorum. Bir çok büyük MMO oyunun çıktığından aylar sonra bile oyuna kazandıramadığı bir özelliği Defiance'da betada bile çok etkin şekilde kullanabildik. Bu bana kendimi harika hissettirdi. LFG sayesinde pvp maçları olan Shadow War ve diğer competitive pvp karşılaşmalarında, co-op pve zindanlarında kendimi çok rahat hissettirdi. World Of Warcraft'ta aktif olarak kullanılan bu sistem çokta başarılı oldu. Defiance'ın çıkar çıkmaz böyle bir özellikle gelmesi beni ve bir çok kişiyi çok sevindirdi.

Biraz PVP haritalarından bahsedelim. Betada karşımıza iki cPVP haritası çıktı. Bunlardan biri Freight Yard diğer ise Observatory. Freight Yard 16v16 karşılaşma alanı şeklinde düzenlenmiş büyük bir haritaya sahip. Base alma ve koruma mantığının yanında adam öldürmektende puan kazanabildiğiniz bir sistemi var. Haritayı dolaşmak ve mesafeleri kısaltmak için haritanın kendi atvlerinebinip ilerleyebilirsiniz. Birde hafif tank benzeri bir aracımız var. Araçta hafif bir top ve ağır bir makinalı mevcut.


Observatory 8v8 karşılaşmaların yapıldığı daha küçük bir cPVP haritası diyebiliriz. Burda işin mantığı rakibi öldürmek. Başka herhangi bir numarası yok. Hemen hemen diğer harita ile aynı mantıkta diyebiliriz.


Shadow War ise çok fazla kişinin aynı anda savaştığı bir sistem. Bunun haritası aslında bütün dünya diyebiliriz. Savaşa girdiğinizde yanınızdaki arkadaşınız birden düşmanınız oluverir. Dikkatli olun. Harita olarak yine bulunduğunuz haritayı kullanıyorsunuz. Shadow War'da da yine adam öldürme ve base alıp koruma mantığı geçerli ama çok sayıda oyuncu olduğu için daha uzak mesafeler ve daha çok base mevcut.


Kısaca PVE'den bahsedelim. PVE oyunda co-op olarak geçmiş. İki tane zindan gördük. İside güzeldi diyebiliriz. Zindanların kendine özgü hikayeleri olmasına karşın çok çok basit olduklarını, Hiçbir taktik gerekmediğini söyemek zorundayım bu duruma bende çok üzülüyorum. Umarız daha karmaşık bir zindan sistemi yaparlar. Oyunun PVEsindeki tek zorluk mobların canlarının çok olması ve kalablık olmaları. Başka hiçbir taktik yer almıyor. Bu bu hem zindanlar için hem de açık dünya için geçerli eğer bir zindanı yaparken ya da bir görevi yaparken zorlanacaksanız bunun tek nedeni kalabılık bir mob grubu olacaktır. Ayrıca resmi forumlarda konuşulan bir konu Raid durumu. Oyunda böyle bir özellik yok. Böyle bir harita yok. Kimse ekleneceğinden de bahsetmiyor. Ama bir ihtimal ilerde zor ve taktik gerektiren raidler eklenebilir.

Defiance ile ilgili diğer bilgiler;

Defiance PVP, PVE, Shadow War

Defiance ile her türlü merak ettiğiniz şeyi yorum şeklinde bize bildirebilirsiniz...

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top