0
Defiance'da shooter oyunlara yakışır aktif bir combat sistemi var ve bu elbette çok normal. Shooter diyoruz o zaman bilindik MMOlardan farklı tutmazı gerekiyor. Bildiğiniz gibi son zamanlarda çıkan bütün MMORPGlerde fantastik bir hikaye ile büyüler ve kılıçlar yer alıyor. Bunun yanında çok güzel görününe estetik yaylar ve asalar. Guild Wasr 2'de olduğu gibi çeşitli tabanca ve tüfeklerde MMORPG'nin içine girdi. SWTOR'da olduğu gibi teknolojik silahlar Defiance'da daha da ön plana çıkıyor. Fakat SWTOR'da bildiğiniz gibi shooter tarzı benzeri etkili siahlar yok. Neyse konuyu şuraya getiriyorum Defiance combat sistemi silahlar üzerine kurulu. Başka bir yeteneğiniz yok desek yeridir. Olanlardan az sonra bahsedeceğiz. Siz kendi yetenekleriniz silah tercihinizle göstereceksiniz. Sniperla headshot yapmak isteyebilirsiniz. Ağır makinelilerle delik deşik edebileceğiniz rakibinizi hafif makinelilerle mermi manyağı yapabilirsiniz. Çeşitli elektrikli silahlarla tavuk gibi kızartabilir kimyasal silahlarla da böceklerin rakibiniz tepesine üşüşmesine sebep olabilirsiniz. Alan vuran bomba atarlarla rakibiniz sarsacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu çeşitleri bulunan silahların bir de kendi içinde ayrılan çeşitleri yok değil. Aynı zamanda işin içine MODlar giripte silahların özellikleri daha da geliştiğinde çok geniş bir silah deposundan bahsetmek çok yerinde olacaktır.

Combat sisteminin çok aktif olduğundan bahsettik. Daha PVP'ye girmedik bile. Açık dünyada moblarla savaşırken zorlandığınız zaman aktif combatın nimetlerinden faydalanmak isteyebilirsiniz. Çokme kalkma, yerde yuvarlanma mermilerden ve alan hasarlardan kaçmak için sizin en önemli yardımcılarınızdan olacak. Hızlı koşmayıda unutmayalım. Bildiğimiz FPS oyunlardaki yavaş ilerleme ve koşma modu oyunda mevcut.


Aktif combatta bahsedilmesi gereken en önemli özelliklerden biride combat esnasında silahlarınızda istediğiniz değişiklikleri yapabilmeniz. Yani savaşırken siper alıp istediğiniz silahı seçip kullanabilirsiniz. Çantanızdan alır takarsınız beğenmezseniz yine farklı bir silah deneyebilirsiniz. Herhangi bir kısıtlamanız yok. Hatta bir çok MMO'da sıkıntı yaşatan dual talent özelliğinin bu oyunda alası var ve o kadar etkin ki inanamazsınız diyebiliriz. Yanılmıyorsam 5'ten fazla farklı kombinasyonlar yapıp savaş esnasında aktif şekilde geçiş yapabileceğiniz bir sistem var. Belkide 5'ten daha fazla çünkü ben 2 günlük beta esnasında sadece 4 tane farklı silah ve talent kombinasyonu yapabileceğim yer açtım. Bunlar karakter ekranının sağ üst köşesinde, karakter görselinin tam üstünde bulunan rakamlar. Savaş esnasında karakter ekranına girip anında geçiş yapabilir ve belirlediğiniz silahlarla belirlediğiniz talent özelliklerini ve yeteneklerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Aktif combat diye buna denir.


Cephane...

Tüm bu karmaşanın içinde sonsuz cephaneniz var sanmayın; ama korkmanıza gerek yok cephaneler şirketten. Ne alırsanız bedava. Oyunu mantıklı oynarsanız hiç cephaneniz bitmez diyebiliriz ama moda girip yaratıkların üstüne mermileri boşaltabilir ve havaya sevinç gösterisi için ateş açabilirsiniz. Bu durumda combat esnasında mermi sıkıntısı çekeceğiniz size söylemem gerek. Yine de oyun içinde neredeyse her yerde karşınıza çıkacak ve ayrıca eklemek gerekir ki oyunun tam ihtiyacınız olabilecek yerlere koyduğu cephane merkezlerinden ihtiyaçlarınızı giderebileceksiniz. Cephaneniz oyun içinde çantanızda herhangi bir yer kaplamamaktadır. Yeri gelmişken çanta durumundan da bahsedelim.

Defiance'da çanta sistemi

Defiance'da size oyuna başlarken belli bir miktar kapesitesi olan çantalar verilmiş. Bunların kapasiteleri belli bir ücret karşılığı oyun içi mağazdan arttırılabiliyor. Yinede çantam yeterli diyenler Bir şey satın almak zorunda değiller. Çantanızın içinde sadece savaşlarda düşen silahlar, el bombaları, kalkanlar ve MODlar yer alabiliyor. Başka hiçbirşey çantanın içinde durmuyor. Defiance'da tam bir eşyalarınızı saklayabileceğiniz çanta sistemi yok desek doğru olur. Silah deposu diyelim. Her zaman her yerde silah alıp koyabileceğiniz bir silah deponuz var.

Defiance ile ilgili diğer bilgiler;

Defiance PVP, PVE, Shadow War

Defiance ile her türlü merak ettiğiniz şeyi yorum şeklinde bize bildirebilirsiniz...

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top