0
Son betasınıda gerçekleştirip kendini stabil sürüme hazırlayan son zamanların en önemli oyunlarından Defiance'ı test etme şansı buldum. Beta için kayıt oldum ve son beta etkinliğinde davet aldım. 2 Nisanda başlayacak olan oyun için en önemli oyunlarından dedim çünkü oyun dünyasına ve kendi türündeki oyunlara çok önemli değişiklikler ve yenilikler getiriyor. Hem bunlardan bahsedeceğiz hem de betadan aldığımız görüntülerle sizlere oyunu tanıtmaya çalışacağız.


Defiance MMOTPS türünde bir oyundur...

İlk etapta söylenmesi gereken oyunun MMOTPS olduğu. Yani Massive Multiplayer Online Third Person Shooter yani Türkçesi devasa çok oyunculu online ücüncü kişi bakış açısı oyunu. Toparlayacak olursak FPS'den farklı olarak size farklı bir bakış açısı kazandırır ki kendi karakterinizi de görebilirsiniz. Ama bir MMORPG kadar geniş bir bakış açısına sahip olmanız söz konusu değil. Sonuçta bir Shooter oyunu.


Defiance dizi serisi Syfy'da yayınlanacak

Defiance için önemli yenilikler getidi dedik burdaki önemli yenilik elbette TPS oluşu değil. Son zamanlarda çıkan MMO kategorisinde bir TPS oluşu ve kalitesi. Getirdiği diğer yeniliklerden birisi elbette Defiance oyununun yanında Defiance dizisinin de televizyonlarda yer alacak olması. Evet belkide bu kadar ses getirmesinin nedeni bu olabilir. Oyunla birlikte aynı hikayenin işlendiği dizi Syfy tarafından yayınlanacak. Yapımcıların söz verdiğine göre dizinin yayınlandığı hafta dizide yayınlanan bir içerik, gerçekleşen bir olay oyuna aktarılacak. Hem dizi hem de oyun birbirine entegre olarak devam edecek. Bu durum bizi çok daha fazla heyecanlandırıyor. Özellikle bu tür oyunlarda rol yapmayı sevenler için çok önemli bir durum olduğunu söylemek çok doğru olacaktır.

Defiance satın al oyna...

Yine konunun girişinde söylenebilecek diğer özelliklerinden biri de buy to play olması. Türkçesi satın al oyna. Oyunu oynamak için bir kere satın almanız yetiyor. World of Warcraft gibi aylık ücret ödemenize gerek yok. Bu yönüyle elbette Guild Wars 2 'ye benzeyen Defiance'ın popülerliğide artacak. Ama ücretsiz sunulmasını ve oynanmasını istemeyenlerde yok değil. Ama üstüne basarak ifade etmemiz gerekir ki ücretsiz oyunların kaliteside bir yere kadar.


Silah çeşitleri...

Dikkat çeken bir diğer özellik ise silah çeşitleri diyebiliriz. Oyun içinde görünüm ve özellik bakımından çok fazla sayıda farklı silah var. bununla birlikte sizde oyun içinde bulunan MOD denilen itemler sayesinde silaha modifiye yapabiliyor farklı özellikler ekleyebildiğiniz gibi güçlendirebiliyorsunuzda.

Kısaca Defiance hikayesi...

Hikaye gelecekte değişmiş bir dünyada geçiyor. Yıl 2046 ve dünya şimdiki bildiğimiz dünya değil.Uzaylılarla ilişki kurulmuş hatta değişik yaşam formları dünya üzerinde yükselmeye başlamış. Bildiğiniz bütün kuralları unutun. BU yeni Defiance dünyasında yeni kurallar geçerli. Dizinin hikayesiyle oyunun hikayesinin aynı olduğunu söylemek gerekli. Bu açıdan oyuna bağlanabilirsiniz.

Defiance ile ilgili diğer bilgiler;

Defiance PVP, PVE, Shadow War

Defiance ile her türlü merak ettiğiniz şeyi yorum şeklinde bize bildirebilirsiniz...

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top