0
Kullanıcıları endişelendiren Youtube'un işaretleme özelliği gerçekten videoların kaldırılmasına sebep oluyor mu? Rastgele işaretlenen videolar kaldırılıyor mu? Kullanıcılarına endişelerini gidermek için Youtube'tan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Youtube'tan yapılan açıklamada, Community Guideline kurallarına uymayan her türlü içeriğin kaldırıldığına dikkat çekildi; fakat bu işaretlenen her videonun kaldırıldığı anlamına gelmiyor.

Youtube'un içinde yer alan özel bir ekibin sürekli videoları denetlediği biliniyor. Youtube'un içindeki bu yapı videoların Youtube kurallarına uyup uymadığını denetliyor. Bunu yapmak için de elbette kullanıcılardan destek alıyor. İşaretleme olayı çok uzun zamandır var. Siz içeriğin sizi herhangi bir sebepten rahatsız ettiğini belirtmek için işaretliyorsunuz. Bu durum videonun incelenmesini sağlıyor ve sizi rahatsız eden sebep ciddi manada videoda yer alıyorsa ve bu da Youtube Community Guideline sınırları dışına çıkıyorsa video kaldırılıyor.

Youtube'tan yapılan açıklamada işaretleme özelliğinin bütün kullanıcılarda bulunduğu söyleniyor. Bununla birlikte bazı kullanıcılarda daha gelişmiş işaretleme seçenekleri bulunuyor. Bu deneme amaçlı uygulanan bir yöntem. Herkesin daha gelişmiş işaretleme seçeneği talep etmesi ise söz konusu. Bunun bir nevi Youtube'un güzelleşmesi için yardım kampanyası gibi düşünülmesi isteniyor. İnsanları Youtube'un gelişmesi için yardım ediyor. İşaretlemek demek kensinlikle videonun kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Sadece videonun incelenmesi için ilgili yapıya gönderilmesini sağlıyor ki kuralları ihlal edip etmediğine karar verilsin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top