0
Avrupa Parlamentosunda çıkan bir kanun bir kaç sene içerisinde bütün üreticilerin aynı şarj cihazını üretmelerini gerektiriyor. Yasanın bağlayıcı olmadığı açıklandı; ama üreticiler bu kararı kendileri için de kabul edip uygularlarsa, her eve bir şarj cihazı bile yetebilir. Bu yasa ile bir çok yerden maliyet düşürülebilir.

Çıkan yasaya göre telefon üreticileri ve ithalatçılarının 3 yıl içerisinde tek tip şarj cihazına geçişini öngörüyor. İnsanların kablolarla uğraşması önlenecek olan bu yasa girişimi ile şirketlerde maliyetlerden kısabilirler.

Son zamanlarda ülkemizde de çok görülen çoklu şarj cihazı moda oldu. Bir şarj aleti üzerinde onlarca farklı şarj ucuyla insanların sahip oldukları farklı cihazlar için farkşı şarj aletini aynı cihazda barındıran bu ilginç teknolojinin de önüne geçilecek gibi duruyor. Yanlız şunu belirtmek gerekir ki, eğer tek tip şarj aletine geçilecekse standartlar iyi belirlenmeli. Buna sorun teşkil edecek en önemli örnek, bazı cihazların bataryasının çok büyük ve güçlü olması. Elbette bu cihazların şarj süreleri diğerlerine göre uzun oluyor. Bu bataryalar için daha hızlı şarj edebilen özel şarj cihazları üretiliyor. Standart bir şarj aleti yapılacaksa bunların göze alınması gerekiyor.

avrupa parlamentosundan tek tip şarj cihazı kanunu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top