0
İsmi kadar içeriği de ilginç olan oyun hakkında bir kaç cümle karalayalım dedik. Oyuncusu olduğum bu oyun ilgi göstermeye değecek nitelikte. Ubisoft'un geliştirdiği oyun, şu an açık betada. Ücretsiz oynayabileceğiniz oyun, düşük dosya boyutuyla da kimseyi sıkıntıya sokmayacak nitelikte.

Oyunun içeriği hakkında bir kaç kısa bilgi vermek gerekirse, dünyada oynadığınız en canlı ve en sevimli oyunlardan biri olmaya aday olan The Mighty Quest For Epic Loot, esprileriyle de anlayanları gülümsetiyor. Birkaç tanıtım videosunu izlediğiniz zaman zaten eğleneceğinizi anlayabiliyorsunuz.

Oyunda iki farklı savaş hali söz konusu. Birincisi saldırı ikincisi savunma. Oyun sizi kale kurmak konusunda özgür bırakıyor. Kaleniz bir yaşam kaynağına sahip ve onu geliştirerek kalenizi büyetebiliyor ve daha güçlü savunma ekleyebiliyorsunuz. Kale sizin yaşadığınız yer ve bütün işlerinizi ordan yürütüyorsunuz.

Oyunda basit crafting durumu da var. kendinize silah ve kıyafet yapabiliyor, daha da güçleniyorsunuz. İksir pişirebiliyor ve savaşların sıkıntılı anlarında canınıza can katıyorsunuz. Savunmak için kalenizde kullanacağınız çok özgün yaratıklarla tuzaklar, özgün dizaynınız için sizi bekliyor.

Oyunun saldırı modunda ise, rakiplerinizin savunmaya çalıştığı kaleleri ele geçirmeye ve yaşam kaynağını sömürmeye çalışıyorsunuz. “Epic Loot” kısmı zaten buraya işaret ediyor. Belli sınırları zorlarsanız, örneğin bütün para ve yaşam kaynağı kuyularını keserseniz bir yıldız alıyorsunuz. Kaleyi ortalama sürenin altında fetederseniz bir yıldız daha alıyorsunuz ve kaledeki bütün yaratıkları kesip kalenin kalbinin kapısını kırdığınız zaman otomatik bir yıldız daha geliyor ki toplam üç yıldız size daha çok loot sağlıyor.

Oyunun PvP ve PvE sayılan iki farklı durumuda var. sizin gibi oyuncuların kalelerine saldırdığınız için bu PvP ise, oyunun kendi içinde yer alan Ubisoft'un oluşturduğu kalelere girdiğiniz zaman, bu da PvE sayılıyor. En azından benim için öyle. Diğer oyuncuların kalelerindeki başarılar size “Crown” denilen bir biriktirilebilip kaybediebilen bir başarı sağlıyor. Bu taçlar sizi oyuncular arası ligte üst sıralara taşıyor. Birinin kalesine saldırdığınızda elbette onun Crown denilen birikimini de çalıyor ve sıralamada düşmesini sağlıyorsunuz. Bu durum sizi üst sıralara taşıyor. Ligteki başarılara da ödül var elbette.

Oyun açık betada ve başarısı konuşulmaya eğer. Oyunun sitesinden yayınlanan bir infografik oyunun elde ettiği başarıyı gösteriyor. Açık beta başladığından beri 1.5 milyon kişi oyuna kayıt olmuş ki bu inanılmaz bir başarı. Diğer bir başarı, kapalı betadan beri oyun dünya çapında 240 ülke ve bölgede oynanmış. Dünyaya yayılmış ve sevilmiş bir oyun olduğunu söylemek zor değil. Oyun hakkınde ileriki zamanlarda detaylı bilgiler vermeyi çok istiyorum. İnfografik için tıklayın.

the mighty quests

İlgili – The Mighty Quest

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top