8
ADSL kampanyalarını karşılaştırdığımız yazı dizisine UyduNet ile devam ediyoruz. Daha önce Superonline, TTNET ve TurkNET kampanyalarından bahsettik. UyduNet'in bu kampanyalara göre ne gibi avantajları ve ne gibi dezavantajları var hep beraber göreceğiz. ADSL kanpanyaları içinde belikde en teferruatlısı UyduNet olarak karşımıza çıkıyor.

Kısa taahhüt süresi

Superonline ve TTNET'in aksine TurkNet gibi UyduNet'de 2 sene değil 1 sene sözleşme imzalamanızı talep ediyor. İki sene boyunca biryere bağlanmak ve sorumluluk almak istemeyenler için önemli bir özellik olduğunu söyleyelim. Fakat pek gezici değil ve sürekli internet kullanan biriyseniz sözleşmenin pekte önemi yok.

Kablo TV hattı gereksinimi

Hem avantaj hem de dezavantaj diyebileceğimi özelliklerden biri. Dezavantajı, bu hizmet Türkiye'nin her yerine verilemiyor. Çünkü ülkemizin çok az bir kısmında Kablo TV altyapısı mevcut. Hizmeti almak için bir telefon bağlantısına ihtiyaç duymuyorsunuz ama yaşadığınız yerde bir kablo tv altypısı olması gerekiyor. Avantajı ise, hızlı bir bağlantınız olması. Telefon hattından elde ettiğiniz hız ve yaşadığınız sıkıntıları unutabilirsiniz. Fiberoptik altyapı sayesinde daha hızlı internete aynı fiyata sahip olacaksınız.

Kurulum ve aktivasyon ücreti yok

TTNET'in aksine diğer iki şirket ( Superonline ve Turknet ) gibi kurulum ve aktivasyon ücreti talep edilmemektedir. Buna rağmen Modem ücreti talep etmekteler. Şimdiye kadar modem ücreti talep etmeyen tek şirketin Superonline olduğunu vurgulamakta fayda görüyoruz. UyduNet'in talep ettiği modem ücreti ise 60 liradır.

KabloTV satın almalısınız

KabloTV olmadan hizmeti alamayacağınızı belirtmek gerekiyor; fakat Kablo TV'nin fiyatlarına baktığınızda çok önemli olmadığını görüyorsunuz. Ayrıca kablo tv'de görüntü kalitesinin yüksekliği ve kesintisiz erişimde göz önüne alındığında bu alışerişin olumlu yanlarını görebilirsiniz.

Uydu Net genel değerlendirme

UyduNet'in bu kampanya için uyguladığı fiyat sadece 32 liradır. Bu açıdan baktığınızda diğer kampanyalardan çok daha iyi olduğunu söylemekte fayda var; ama herkes erişemiyor. Her yerde kabloTv altyapısı bulunmuyor. Ayrıca “Her eve UyduNet” kampanyasında 10Mbps hız uygulanıyor. Yani diğer kampanyalardan daha yüksek hız ve sabit hız garantisi veriliyor. Bu açıdan da diğer kampanyalardan avantajlı olduğunu söylemekte fayda var.

8Mbps'ye Kadar Limitsiz Tarife Karşılaştırması


Şirket
Kampanya Adı
Taahhüt
AKN
Limit
Fiyat
Bağlantı
Superonline
ADSL Kampanyası
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla
TTNET****
Net Limitsiz
24 Ay
50Gb
Yok
44TL
Tıkla
TurkNet*
Adsl
12 Ay
50GB
Yok
60TL
Tıkla
UyduNet**
Her Eve Uydu Net
12 Ay
50Gb
Yok
32TL
Tıkla
Dsmart***
1+1=1
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla

* Tek seferlik modem ücreti alınmaktadır; Kablolu 36 TL, Kablosuz 60TL... Ayrıca size bir sabit numara tahsis edilmekte ve bu numara ile ayda 3000” bedava konuşma verilmektedir.
** Modem ücreti talep etmektedir, 60TL... Kablolu TV kampanya dahilindedir. Detayları kampanya sayfasından alabilirsiniz.
*** Tarife Dsmart Blu'nun sinema paketini kapsıyor. İnternet ve Dsmart bir arada.
**** Modem ve bağlantı ücreti talep etmekteler... 72+36=108 lira ekstra masraf

her eve uydu net

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. ADSL kampanyalarını değerlendirmeye ve eksilerle artılarla yazmaya devam ediyoruz. Uydunet'in kampanyalarından biri... Bakalım diğerlerine göre avantajları ne?

    YanıtlaSil
  2. Samsung'un mobil işletim sisteminde işler kötüye gidiyor. Tizen yeterli ilgiyi görmüyor. Japonya'da ve Fransada operatörler Tizen'li telefonları tanıtma işini erteledi.

    YanıtlaSil
  3. Facebook'ta içki oyunu olarak bilinen Neknomination isimli popüler bir oyun iki gencin canını aldı. Bu popüler oyuna katılan çocuklar can verdi. İşte detaylar...

    YanıtlaSil
  4. Facebook, 10. yılının hatrına size harika bir güzellik yapıyor. Lookback sayfasından bu güne kadar Facebook'ta neler yaptığınızı görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Apple iOS 7.1’in 5. betasını yayınladı. Betada birçok değişiklik mevcut. Bakalım bu değişiklikler iOS kullanıcılarını memnun edebilecek mi?

    YanıtlaSil
  6. En fazla 8 MP kamerası olan iPhone telefonlar bundan böyle 10 MP kamera ile üretileceği söyleniyor...

    YanıtlaSil
  7. Samsung her yıl yaptığı gibi MWC etkinliğimde tanıtacak olduğu amiral gemisi Galaxy S5 için bir davetiye hazırladı. Bu davetiyeleri çeşitli yer ve kurumlara göndermeye başladı.

    YanıtlaSil
  8. Şu an artık yeni kampanyaların imkanları daha güzel. Kısa vadeli olsun dersen internetsiz ev kalmasın kampanyası ile uydunet avantajlı gözüküyor. TTnet gibi firmaların 12 ay taahhütlü fiyatları gerçekten el yakıyor. detaylı bilgi için: http://www.kablonet.com.tr

    YanıtlaSil

 
tic
Top