0
Tizen beklenen ilgiyi bir türlü yakalamayadı ve Tizenli telefonlarını duyurmayı düşünen operatörlerde projeleri askıya almaya başladı. WSJ'in yaptığı habere göre Japon'ya da Samsung'un mbil işletim sistemi Tizen ile ilgili şimdiye kadar tanıtım yapılması gerekiyordu. Japonya'nın Docomo isimli gsm operatörünün projeyi askıya aldığı söylendi. Tizen'in Japonya tanıtımın askıya alınmasının sebebi ise yeterince ilgi görmemesi olarak gösterildi.

Fransadan da olumsuz haber

Ayrıca Fransa için Orange SA operatörünün Tizen ile ilgili görüşleride Japonya'dan farklı değil. Yapılan açıklamada Tizen'in daha piyasaya sürülebilecek olgunlukta olmadığı vurgulandı. Samsung, Tizen konusunda oldukça sıkıntılı bir döneme girdi.

Tizen bize ne sunuyor?

Yapılan açıklamalara baktığımızda Tizen'in insanlar tarafından ilgi görmediği açık. Bu konunun üzerine gidecek olursak, Samsung'un çok stratejik hatalar yaptığına değinebiliriz. Android gibi bir dünya markası haline gelmiş bir mobil işletim sistemi karşısına rakip olarak çıkacaksınız; ama yeterince reklam yapmayacaksınız.!

Bunun dışında, Tizen ile Android aynı alt yapıyı kullanıyor genel olarak bunu biliyoruz; ama Tizen kullanıcılar Android'den farklı ne sunacak? Kimsenin bununla ilgili bir görüşü yok. Daha stabil mi olacak, daha çok içeriğe sahip mi olacak, Android uygulamaları port edilecek mi? Basit bir şekilde custom rom düzenlemesi yapılabilecek mi? Artıları, eksileri ve herşeyiyle bizim bilgilendirilmemiz gerekiyordu. Dünya çapında Tizen çok fazla konuşulmadı. Samsung, Galaxy S5 için fazla mesai yapıyor gibi görünüyor.

tizene ilgi yok

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top