0
TTNET'in şu an için uygulamada olan bir kampanyası NetLimitsiz fiyat bakımından Turkcell Superonline'ın sunduğu aynı özellikteki ADSL kampanyasına göre 5 lira daya uygun. Şimdi detaylara girip NetLimitsiz 8Mbps'e kadar hakkında daha çok şey öğrenelim. Bu sayede hangi kampanyaya başvuracağımıza daha kolay karar verebiliriz. “Tam Zamanında” NetLimitsiz kampanyasına başvuru sayfası...

Uzun Taahhüt süresi

Bir çok internet sağlayıcının en büyük dezavantajlarından biri 2 senelik sözleşme yapmak istemeleri. Bu durum Superonline'da da var. TTNET'de aynı uygulamayı kullanıyor; ama UyduNet ve TurkNet 12 aylık taahhüt seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Bu ikisinden yarın ve öbür gün yayınlanacak olan yazılarımızda bahsedeceğiz.

Bağlantı ücreti alınıyor

TTNET'in bir diğer dezavantajı ise herşeyi paraya dökmüş olması. 2 sene sözleşme yapıyorsunuz ve her ay onlarca lira ödüyorsunuz ve sizden bağlantı ücreti talep ediliyor. Turkcell Superonline ADSL kampanyasında herhangi aktivasyon ve bağlantı ücreti ve de kurulum ücreti gibi ücretlerin bulunmadığını hatırlatmak isteriz. TTNET'İn bağantı için talep ettiği ücret 36 liradır.

Modem verilmiyor

TTNET'in ilginç olan bir diğer uygulaması ise kampanya dahilinde ücretsiz modem vermemesi. Superonline'ın aynı özelliklere sahip kampanyasında ücretsiz modeminizi alabiliyorsunuz. Herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. TTNET yine kampanya dahilinde size modem satıyor.

Hız hakkında

internet hızı konusunda TTNET'de “8Mbps'ye kadar” ibaresinin üstünde duruyor. Yani yaşadığınız yerin altyapısına göre hız değişiklik gösterebilir şeklinde ifade kullanıyor. Bütün internet sağlayıcıların aynı açıklamayı yaptığını göreceksiniz. AKN kısmında da durum aynı, şirketler benzerlik gösteriyor.

TTNET Netlimitsiz genel değerlendirme

Maalesef, TTNET'in NETLIMITSIZ adsl kampanyası hakkında pek olumlu bir şey yazamadık. Şimdiye kadar yazmış olduğumuz diğer kampanyalardan Superonline'ın ADSL kampanyası ile yaptığımız karşılaştırma sonuçlar Superonline'ın daha ekonomik olduğunu göstermektedir. Verdiğimiz tabloya baktığınız zaman TTNET'in 5 lira daha ucuz olduğunu düşünebilirsiniz; ama aldığı ücretlere baktığınız zaman fiyat bakımından herhangi bir fark bulunmamaktadır. 36 lira aktivasyon ücreti alan TTNET, ayrıca piyasada 100 lira civarında olan modemleri de ücretli şekilde satmaktadır. (Turkcell Superonline'ın modemlerinin 150 lira olduğu söyleniyor, Airties)

Şimdi basit bir hesap yapalım; TTNET'in sunduğu taksitli modem 3*24=72 lira TTNET'in talep ettiği bağlantı ücreti 3*12=36 lira... TTNET'in ekstradan talep ettiği bu ücretin toplamı 72+36=108 lira... Bu ücreti taahhüt süresine bölersek; 108/24=4.5 lira ediyor. Yani Superonline ile aralarında fark yok.

8Mbps'ye Kadar Limitsiz Tarife Karşılaştırması

Şirket
Kampanya Adı
Taahhüt
AKN
Limit
Fiyat
Bağlantı
Superonline
ADSL Kampanyası
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla
TTNET****
Net Limitsiz
24 Ay
50Gb
Yok
44TL
Tıkla
TurkNet*
Adsl
12 Ay
50GB
Yok
60TL
Tıkla
UyduNet**
Her Eve Uydu Net
12 Ay
50Gb
Yok
32TL
Tıkla
Dsmart***
1+1=1
24 Ay
50Gb
Yok
49TL
Tıkla

* Tek seferlik modem ücreti alınmaktadır; Kablolu 36 TL, Kablosuz 60TL... Ayrıca size bir sabit numara tahsis edilmekte ve bu numara ile ayda 3000” bedava konuşma verilmektedir.
** Modem ücreti talep etmektedir, 60TL... Kablolu TV kampanya dahilindedir. Detayları kampanya sayfasından alabilirsiniz.
*** Tarife Dsmart Blu'nun sinema paketini kapsıyor. İnternet ve Dsmart bir arada.
**** Modem ve bağlantı ücreti talep etmektedir... 108 lira ekstra masraf...

adsl kampanyaları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top