0
Birkaç ay önce Electro World'ü satın alarak inanılmaz bir büyüme gösteren Bimek, şimdi Darty'nin Türkiye mağazalarını satın alıyor. Yapılan açıklamada Fransız Kesa Turkey şirketiyle bir ön anlaşma imzalandığı ve yakın zaman içinde satışın gerçekleşeceği söyleniyor. Bu bağlamda Bimeks'in bu yılki ciro'su %100 artacak gibi görünüyor.

Bimeks anlaşmasının detayları

Anlaşmanın detaylarına bakacak olursak Darty'nin personeli dahil herşeyiyle devralınacağı görülüyor. Anlaşma yapıldı yapılmasına; ama anlaşmanın ve satın alma işleminin Rekabet Kurumu'ndan geçmesi gerekiyor. Kurum onay verdiği taktirde Bimeks, inanılmaz bir büyüme daha gerçekleştirerek Türkiye'de lider hale gelebilir.

bimeks dartyi satın alıyor

Darty hakkında bilgiler

Darty, Fransız şirketi, ülkemizde 2007 yılından bu yana görev yapıyor. O yıllardan şimdiye 14 ile yayılan elektronik devinin toplam 28 mağazası bulunuyor. Bu mağazalar ise 33 bin metre kare alana kurulu. Bu bakımdan Bimeks'e inanılmaz bir katkı yapacağı görülen bu satın almanın gerçekleşmesi, ülkemizdeki elektronik piyasası rekabetini nasıl etkileyecek çok merak ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top