1
Ankara İnternet Kafeciler Esnaf Odası'nın düzenlediği konferansta çok önemli detaylara yer verildi. Üzerinde çalışılan kanuni düzenlemeler ile birlikte internet kafeler daha nezih ortamlar haline getirilecek. En önemli detay ise e-spor turnuvalarının internet kafelerde düzenlenmesi söz konusu olacak. Bu düzenleme hem oyun camiası tarafından hem de oyuncular tarafından merakla bekleniyor.

İnternet kafelerde dijital oyun turnuvaları

Yapılan açıklamada dijital oyun turnuvaları ( League of Legends, Guild Wars 2, FIFA, DOTA2 vb.) kanuni düzenleme ile birlikte internet kafelerde yapılacak. Bu düzenlemeler, internet kafe sektörünü geliştirirken ortamı daha nezih hale getirecek. Bununla birlikte, konferansta internet kafelerle ilgili alınacak güvenlik tedbirleride paylaşıldı. Bu kapsamda internet kafe işletmecileri bilinçlendirilecek.

e-spor aktiviteleri internet kafelerde yapılacak

İnternet kafeler gelişecek

Konferansta yapılan açıklamalarda internet kafelerin, gençlerimiz için daha güvenli bir yer haline gelemesi amacıyla gelecek yıl bütün internet kafe işletmecilerine ergen psikolojisi, uyuşturucu satıcılarının tespiti gibi konularda eğitim verilecek. Bu sayede herkesin güven içinde internet kafeleri kullanabilmesi sağlanacak.

Oyun sektörü gelişiyor

Oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte ülkemizde de özellikle takım olarak oynanabilen ve turnuva yapılabilen oyunlar gelişme kaydediyor. E-spor denilen bu durumu daha cazip hale getirmek için ve her evde bir bilgisayar olması nedeniyle can çekişen internet kafeleri kurtarmak amacıyla yapılan kanuni düzenlemelerle, ülkemizde oyun sektörüne ve oyunculara da destek verilecek. Oyun oynayan çocukların evden çıkmadığına vurgu yapılan toplantıda, bu düzenlemenin, çocukların sosyal ortamlara girmesi için önemli bir çalışma olacağına da vurgu yapıldı.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. İnternet kafeler için çok önemli kanuni düzenlemeler geliyor. En önemli gelişme ise e-spor turnuvalarının internet kafelerde yapılacak olması. Detayları merak edenler buyrun...

    YanıtlaSil

 
tic
Top