0
Apple'ın yıllardır Samsungla sürdürdüğü savaş şiddetlenmeye başladı. Apple kazanan taraf olacak gibi
görünüyor. Alınan son mahkeme kararına göre Samsung sadece maddi olarak bir zarar uğramadı. Taklitçi olduğunuda resmen kabul etmiş oldu. Samsung'a en çok zarar verecek olan kısımda bu.

Samsung'un ödeyeceği ceza arttı

Uzun süren mahkeme sonucu, Samsung'a kesilen 1.05 milyar dolar ceza itirazlar sonucunda tekrar görüşülmüş ve 598 milyon dolara indirilmişti. Elbette Apple da bu karar itiraz ederek davanın tekrar görüşülmesini sağladı. Bu durum Samsung'a hiç yaramadı. Mahkemeden çıkan karara göre 598 milyon dolara ek olarak Samsung Apple'a, 290 milyon dolar daha ödeyecek.

Mahkemeden detaylar

Bildiğiniz gibi iki dev rakip, sahalarda ürünleriyle birbirlerini alt etmeye çalışmakla kalmayıp hukiki yönden de birbirlerine saldırarak, hem moral olarak hem de maddi olarak birbirlerini çökertmeye çalışıyorlar. Apple, Samsung'un kendisine ait olan patentleri telefonlarında kullandığını bildirerek uzun süren bir mahkeme başlattı. Mahkeme sonucunda Samsung'un Apple'ın patentlerini izinsiz kullandığı kanıtlandı.

Samsung, taklitçiliği kabul etti

Mahkemeden Samsung'a kesilen ceza 1.05 milyar dolar olarak belirlendi. İtirazlar sonucu karar değişti. Cezanın düşürülmezi Apple'ı harakete geçirdi ve kararın tekrar görüşülmesi için mahkemeye başvuran Apple bir gerçeği ortaya çıkardı. 598 milyon dolarlık cezaya ek olarak 380 milyon dolar daha talep eden Apple'a karşılık, Samsung'un önerdiği fiyat ise 52 milyon dolardı. Samsung'un böyle bir teklifte bulunması, elbette maddi olarak fazla bir zarar görmemek içindi; ama patentleride izinsiz kullandığını kabul ettiğini ortaya koydu. Bu durum Samsung'u sadece maddi olarak değil, manevi olarakta yıpratacak gibi duruyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top