0
cam studio ekran kayıt aracı
Bilgisayarında sunum kaydetmek ve video halinde yaymak isteyenler kullanmak isteyeceği popüler, ücretsiz programlardan bir diğer CamStudio. Ekran kayıt araçları arasında ücretsiz olmasıyla gayet popüler olduğunu söylemekte fayda var. açık kaynak kodlu geliştirilen CamStudio programının önemli noktalarına değinelim.

Kaydet, durdur ve bitir butonları

Ekran görüntüsü alıyorsunuz ve ara vermek zorunda kaldınız. Çoğu programda olduğu gibi kayıt işlemini sonlandırıp sonra tekrar yeni bir kayıtla başlamanıza gerek yok. Bu nedenle birde videoyu birleştirme zahmetine girmeyeceksiniz. CamStudio ile videolarınızı durdurup daha sonra tekrar kayıt işlemine devam edebileceksiniz. İsterseniz videoya son verebilirsiniz.

SWF ve AVI formatı

Bir çok insanın videolarını SWF'ye çevirip yayınlamak istediği bir gerçek. Özellikle ülkemizde bazı noktalara değinmek için bu tür formatlar kullanılıyor. Videonun belli noktalarına vurgu yapmak için sürekli tekrar eden videolar oluşturmak için SWF formatı gerçekten gerekli. Bunun yanında kaliteli görüntüler elde etmek için AVI formatı bize en büyük avantajı sağlıyor. Yüksek boyutlu bir video kaydettikten sonra sitemizde tanıtımını yaptığımız şu programlarla format değiştirebilir ve boyut küçültebilirsiniz;

Sessiz kayıt seçeneği

CamStudio'nun dikkat çeken en önemli özelliklerinden birisi ise sessiz kayıt yapbilmesi. Bir çok kişi bilgisayarından çıkan seslerin kaydedilmesini istemiyor. Daha sonra o sesleri silmekle uğraşmak istemiyor. Bu nedenle sesin kayda başlamadan iptal edilmesi gerekiyor. İşte CamStudio ile bunu tek tuşla yapabilecek ve sessiz bir şekilde video kayıt işleminizi gerçekleştiebileceksiniz.

cam studio ekran kayıt aracı

Türkçe dil seçeneği

Maalesef CamStudio'nun Türkçe dil desteği yok. Bu nedenle ülkemizde bir çok kişi programı tanımıyor; fakat açıkça söyleyebiliriz ki İngilizce olmasının hiç bir anlamı yok. Basit arayüzü sayesinde hiç Bir şey okumanıza gerek yok. Evrensel butonlar zaten size ne yapacağınızı gösteriyor.

CamStudio programını denemek isteyenlerin internet sitesini ziyaret etmesi yeterli http://camstudio.org/

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top