0
total video converter özellikleri
Çoğu zaman, çektiğimiz videoları, yada bilgisayarımızdan kaydettiğimiz görüntüleri bir yere upload etmek yada farklı cihazlarda kullanmak için converter programlarına ihityaç duyarız. Yeni program tanıtım serimizin ilk yazısında en iyi converterlardan olan Total Video Converter'ı tanıtacağız.

Neden format değiştiririz?

Format değiştirmenin bir çok sebebi vardır. Bunların başında elbette farklı cihazlara uyumlu videolar oluşturmaktır. Farklı programlarda işleyeceğiniz ya da izleyeceğiniz videoların farklı formatlarda olması gerekebilir. Bir çok video oynatıcısı artık neredeyse bütün formatları desteklerken bazıları daha tutucu olabiliyor. Örneği Windows'un Movie Maker'ında flv uzantılı bir videoyu işleyemez, kullananamaz ve yürütemezsiniz. Bu nedenle formatını değiştirmeniz gerekiyor. Bunun yanında yüksek boyutlu dosyaların boyutlarını küçültmek içinde format değiştirmek gerekiyor. Buna profesyonel dilde RIPlemek deniyor. Bir avi uzantılı dosya ile aynı dosyanın mkv uzantılı boyutu asla aynı olamaz. Avi sıkıştırılmadığı için daha büyük dosya boyutuna sahiptir.

Bir çok cihaza uyumlu formatlar

Artık video izlemenin bir sürü yolu var. PS ve XBOX cihazlarımızda bile film veya herhangi bir video izleyebiliyoruz. Ama her formatta bunu gerçekleştiremeyiz. O halde ihtiyacımız olan onu dönüştürmek. Total Video Converter, videolarınızı farklı formatlara dönüştürmek için en ideal programlardan biri. PDA, PSP, iPod, iPhone, Xbox gibi taşınabilir cihazların yanında, internet üzerinden çeşitli sitelere upload yaparken gerekli olan formatlardan, flv, mp4, mkv, avi gibi aklınıza gelebilecek ne kadar format varsa hepsine videolarınızı dönüştürebilir.

Hızlı ve kullanıcı dostu arayüz

Ev kullanıcıları için Total Video Converter çok idealdir. Basit ve kullanışlı arayüzü sayesinde hemen hemen herkes programı basit bir şekilde kullanabilir. En önemli ve aranan özelliklerinden biriside budur.
total video converter özellikleri

Türkçe dil desteği

Maalesef, programın internet sitesinde dahi Türkçe dil desteği verilmiyor. Bu programın bu özelliğe sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Ama profesyonel olarak böyle bir destek alamayacaksınız. Bu elbette ülkemiz için olumsuz özelliklerinden biri. İleriki yazılarımızda da göreceğiniz üzere, programın Türkçe dil desteğini veren bir çok kaliteli alternatifi mevcut.

Total Video Converter diğer özellikler

  • Dönüştürme görev kısayolları
  • Flash uzantılı video indirebilme
  • Wideo editörü
  • Resim dönüştürebilme
  • Oyunlardan ekran görüntüsü alabilme
  • Cdleri bilgisayara kopyalayabilme ve cd yazma
  • Ses ayıklama

Mobil cihaz uyumu

İnsanların son zamanlarda en çok aradıkları konulardan biri mobil cihazlarında kullanabilecekleri içerikler. Total Video Converter bütün mobil cihazlara uygun formatları bünyesinde barındırır. Hem ses hem de video dosayalarınız uygun formatlarda mobil cihazlarınıza atabilirsiniz.
Denemek isteyenlerin programın internet sitesiniz ziyaret etmeleri gerekiyor. http://www.effectmatrix.com/

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top