12

Twitter borsaya açılıyor

Twitter sonunda halka arz için hazırlıklarını tamamladı ve başvurusunu yaptı. Twitter'ın toplam 472,613,753 hissesi bulunyor. Bu hisselerin satışından 1 milyar dolar kar bekleyen Twitter, piyasaya temkinli yaklaşıyor. Facebook hisseleri 100 milyar dolar etmişti. Bu rakamlara bakarakta iki sosyal devin arasındaki farkı görebilirsiniz.

Twitter zarar ediyor

Twitter'ın aktif olarak 215 milyon kullanıcısı var ve artık halka arz edilme zamanı gelmişti. Bazılarına göre özellikle mobil kullanıcıya sahip Twitter'ın mobil sektöre yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından ilgi göreceği düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl 69 milyon dolar zarar eden Twitter'ın borsaya açılmayla birlikte elde edeceği gelirleri, gelişim için kullanacağı söyleniyor. Bu sayede Twitter daha fazla zarar etmeyecek.

twitter borsaya açılıyor

Peki Twitter'da yanlış giden şey ne?

Facebookla kıyaslayacak olursak, reklam gelirleri bakımından Twitter'ın Facebook'u yakalamasına imkan yok. Bunun en büyük nedeni, sistemlerin farklı olması. Twitter'ın bir mikroblog sistemi olması nedeniyle, reklamlarını Facebook kadar çeşitlendiremiyor. Ayrıca Twitter, tam anlamıyla Facebook kadar aktif şekilde kullanılamadığından, Facebook ve diğer sosyal ağlar gibi her istediğinizi yapamadığınızdan kullanıcı sayısını yeterinde arttırabilmişte değil. Durum böyle olunca gelir düşük, büyüme yavaş oluyor.

Twitter hisseleri ilgi görecek mi?

Twitter'ın hisselerinin ilgi göreceği kesin; ama insanlar biraz zaman isteyecektir. Elbette sosyal ağın büyüklüğünden kaynaklı bir patlama yaşanacak; fakat Facebook'un halka açılışında yaşanan sıkıntıları bilen insanlar Twitter'a temkinli yaklaşacaktır. Zaten Twitter'da bunun farkında. Hatta Twitter'dan yapılan açıklamada Facebook'un yaşadığı sorunların bilindiği ve aynı durumda kalmamak için temkinli davrandıkları söylendi. Herşeye rağmen Facebook'un hisseleri normalden daha fazla ilgi görecektir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Muhtemelen sırada bekliyordur ya da atlanmış kabul edilmemiş olabilir. Biraz daha bekleyip tekrar deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  2. bikaç kez gönderdim ama

    YanıtlaSil
  3. Peki herşey eksiksiz mi? Gereken bilgiler doğru mu? Belkide bir kaç kes gönderdiğin için spam olarak algılandı ve dikkate alınmadı. Bence biraz bekle ve jala gelemzse aradan zaman geçtikten sonra göndermiş olursun.

    YanıtlaSil
  4. peki tşk. yardımcı olduğnz için peki ne zaman göndereyim en geç

    YanıtlaSil
  5. Bilemiyorum, ama spam olarak algılandıysa bekleyin biraz derim. Birden fazla gönderdiğiniz için filreye girmiş olabilir mesajlarınız. Onlar zaten bir günde milyonlarca mesaj aldığından, kesin gereksiz mesajları ayırmak ve dikkate almamak için filtre kullanıyorlardır. Sende birden fazla mesaj gönderdiğin için filtreye girmiştir mesajların. Bu nedenle hiç okunmamıştır. Cevabı bekle. Gelmezse biraz daha bekle tekrar dene. Bilgilerin doğru olduğundan emin ol.

    YanıtlaSil
  6. peki kesin öyle olmuştur bilgilerim eksizksiz ama çok gönderdim haklısınız ben bekliym o halde mecbur:) tekrar sağolun

    YanıtlaSil
  7. rica ederim, iyi geceler

    YanıtlaSil
  8. s.a kolay gelsın bn yaptım aradan 2 dk gecmeden email hesabıma bı tur lınkler geldı ve tıkladıgımda hıc bısı deyışmedı
    bu şelikde bıyazı yoladılar

    Merhaba,

    Hesabınızdaki adınızı güncelleme talebinizi aldık. Size yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız ancak öncelikle lütfen bu e-postayı aşağıdaki bilgileri ekleyerek yanıtlamanız gerekmektedir:

    1. Hesabınıza eklemek istediğiniz yeni ad
    2. Hesap bilgilerinizi doğrulayabilmemiz için fotoğraflı kimliğinizin dijital kopyası

    Sorununuzu gidermek için kullandıktan sonra, kimliğinizin kopyasını sunucularımızdan kalıcı olarak sileceğimizden emin olabilirsiniz. Kabul ettiğimiz kimlik türleri hakkında daha fazla bilgi alın: aldında bı kaç lınk vardı onları yolmak ıstemedım guvenlık acısından yardımcı olurmusunu

    YanıtlaSil
  9. Yukardaki linkte bulunan sayfadaki bütün bilgileri anlatıldığı şekilde doldurdunuz mu? Kimlik bilgilerinizde gerekiyor. Kimliğin scan edilmiş halini ya da detaylı bir fotoğraf halinde yüklenmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  10. fert bnada aynısı geldi amam nasıl yapçaz olmuyo yaaa

    YanıtlaSil
  11. banada geldi aynısı ama nasıl yapçaz olmuyoki yaa

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar dikkat!


    Bunu açıklıyorum... Talepte bulundunuz ve bu şekilde bir maili, Facebook yönetiminden aldınız. Şunları yapıyorsunuz...


    1- Kimliğinizin ön ve arka yüzünü kaliteli bir şekilde fotoğraflayacaksınız. Cep telefonuyla fotoğrafını çekin.
    2- Gelen bu maili yanıtlayın ve aynen şu şekilde yazın.


    Hesabıma eklemek istediğim yeni ad: Ahmet Mehmet Falan
    Kimliğimin dijital kopyası ektedir...


    Kimliğinizin ön ve arka yüzünü e-postaya ekleyip maili gönderin.


    Neden kimlik bilgisi soruyorlar ve kimliği göndermek güvenli mi?


    Kimlik istiyorlar çünkü, hesabınıza gerçek bir isim vermeniz gerekiyor. Biliyorsunuz, Facebook sahte hesapları bir bir kapatıyor. Bütün hesapların isimdeki kişiye ait olmasını istiyor. Bunun içinde çok çalışıyor. Bu nedenle hesabınızı doğrulamanız gerekiyor.


    Güvenlik konusuna birşey diyemeyeceğim. Ben başka konular için çeşitli şirketlere göndermiştim. Bir sorun olmadı...

    YanıtlaSil

 
tic
Top