0
everquest next logo
EverQuest Next SOE'nin önemli projelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yakın zaman içinde bir çok oyuncuyu kendine bağlayacağını iddia eden oyunun, seri olarak uzun bir geçmişi var. bazı şanssız olaylar ve zamanlama hataları nedeniyle ismini pek duyuramamış oyunun, bu yeni versiyonu olan EverQuest Next hakkında bilinen ve çok seveceğiniz bir kaç özellikten bahsedeceğiz.

Gelişen dünya

Bir çok MMO'da son zamanlarda en çok kullanılan tabirlerden birisi elbette, “Yaşayan Dünya” dır. Şöyle ki siz oyun içinde bir yerleri keşfederken, görev yaparken ya da öylesine otururken, yanıbaşınızda bir etkinlik başlayabilir. Ya da bir PVP haritasında yıkılmış bir kaleyi tamir etmek için, çevreden kaynak toplayıp kaleyi eski gücüne kavuşturabilir ve düşmana direnmeye devam edebilirsiniz. Bu kavram yeni MMO'ların en çok üstünde durduğu dinamiklerden biri. EverQuest Next, bu kavramı bir adım daha ileriye götürerek, yaşayan dünya sistemini geliştiriyor. Şöyle ki oyun içine bir kale veya bir bina inşa edebiliyorsunuz ya da bir nehri hızlıca geçmek istiyorsunuz, bir köprü inşa edebilirsiniz. Buraya kadar çokta ilginç gelmedi mi? O halde şunu dinleyin. İnşa ettiğiniz bina ya da her neyse eğer gerçekten güzel ve faydalıysa, görüntü açısından veya herhangi Bir şey açısından, o bine oyunda sürekli bir yer edinme şansına sahip. Yani tıpkı, oyunu yazanların oluşturdukları gibi, oyunda devemlı olarak kalabilir.

everquest next oyun, mmorpg

Yıkılabilen bir dünya

Binalardan devam edelim. Yapıların bu kadar etkin olarak kullanıldığı oyunda, onların yıkılıp kurulması da çok kolay olacak. Neredeyse herşey, oyunu yazanların oyuna yerleştirdiği binalar ve yapılar bire zarar görebilir şekilde düzenlenmiş durumda. Oyunun bir PVP haritasında bütün düşmanları örneğin bir köprünün altına çekip köprüyü yıkma şansınız var. ya da bu bir kale veya evde olabilir.

everquest next oyun, mmorpg

Kendi hikayenizi yazın

Oyunun role play kısmıyla ilgilenenler ise, gelişmiş bir şekilde kendi hikayelerini oluşturabilecekler. Oyunun içinde bir yerleri keşfederken oyunla ilgili senaryoları gözlerimizle göreceğiz. Uygulayıp uygulamamak bize kalmış. Oyun sizi role play konusunda serbest bırakıyor. Kendi senaryonuzu kendiniz yazın istiyor

Zengin alternatifler

EverQuest Next'te önceki oyunlarda olduğu gibi bir çok ırk ve bir çok sınıf bulunacak. Bu açıdan bol alternatife sahip oyunda yetenekler ise biraz kısıtlanmış görünüyor. Aynı anda kullanılabilecek yetenek sayısı 8 ile sınırlandırılmış. Hemen biraz detay verelim. Oyun içindeki ırklarımız; Human, Ogre, Dwarf, Kerran, Elf, Dark Elf, Iksar, Gnome, Shissar ve Kobold ve sınıflarımız; Warrior, Wizard, Cleric, Druid, Enchanter, Rogue, Shaman ve Ranger... Bunlar zaman içinde değişebilir, hatta oyun çıktıktan sonra yenileri bile oyuna eklenebilir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top