0
General Mobile Discovery ile Samsung'un geçmişte kalan; ama hala çok kullanılan modeli Galaxy S3 karşılaştırması yapıyoruz. Hangisi daha kaliteli? General Mobile Discovery mi almalısınız yoksa Galaxy S3 mü? İşte General Mobile Discovery'nin Galaxy S3'ten üstün yönleri... Daha sonra Galaxy S3'ün General Mobile Discovery'den üstün yönlerini yazacağız. Son bir karşılaştırma yapıp karar vereceğiz. Zevkler değişsede teknik özellikler çok önemlidir.


samsung galaxy s3 ve general mobile discovery karşılaştırması

Neden General Mobile Discovery?

Veri aktarım hızı

General Mobile Discovery'nin aktarım hızı Galaxy S3'e göre daha yüksek. Eğer veri aktarımı, internet konusunda gelişmiş özellikler bekliyorsanız General Mobile Discovery'yi tercih etmenizde fayda var. Zaten Galaxy S3 veri aktarım hızı konusunda bir çok telefondan geride kalıyor. General Mobile Discovery 42 Mbps, Galaxy S3 21Mbps...

Fiziksel özellikler

General Mobile Discovery'nin fiziksel olarak Galaxy S3'ten daha iyi durumda olduğunu söylemekte fayda
var. Daha küçük ve daha ince. Eğer daha hoş görünümlü bir telefon istiyorsanız General Mobile Discovery tercihiniz doğru olacaktır. General Mobile Discovery 134 x 68 x 7.59 mm, Galaxy S3 136.6 x 70.6 x 8.6 mm. Ayrıca General Mobile Discovery daha hafif bir telefon. General Mobile Discovery 125gr, Samsung Galaxy S3 133gr

Piksel yoğunluğu

Ekran kalitesi ve görüntü kalitesine önem verenlerdenseniz, General Mobile Discovery sizin için uygun bir seçim olacaktır. General Mobile Discovery'nin daha yüksek bir piksel yoğuınluğuna sahip olduğunu öğrenince Galaxy S3'ten vezgeçeceksiniz. General Mobile Discovery 312PPI, Galaxy S3 ise 306PPI

En önemli özellikler bakımından General Mobile Discovery'nin öne geçtiğini görüyoruz. Şimdi Galaxy S3'ün artı yönlerini görelim.

Neden Samsung Galaxy S3?

Daha geniş hafıza

Eğer daha çok depolama alanına ihtiyaç duyarım, depolama alanı benim için çok önemli diyorsanız, film izleyeceğim binlerce şarkı yükleyeceğim diyorsanız bu özelliğe dikkat etmeliziniz. Galaxy S3'ün depolama konusunda General Mobile Discovery'ye fark attığını bilmelisiniz. Galaxy S3 64Gb depolama kapasitesine sahipken General Mobile Discovery sadece 4Gb alana sahip. Ayrıca genişletme kapasitesi Galaxy S3'te yine 64Gb iken General Mobile Discovery'de 32Gb'da kalmış.

Çizilmez ekran

Galaxy S3'ü ön plana çıkaran özelliklerinden biri çizilmeye dayanıklı ekrana sahip olması. Corning Gorilla Glass 2 teknolojisiyle oluşturulan Galaxy S3'e karşı General Mobile Discovery'nin böyle bir özelliği bulunmuyor. Camı çizilirse şaşmayın. Kendi yöntemlerinizle ve çeşitli araçlarla korumanız gerekiyor. Bunun yanında Galaxy S3'ün ekranının General Mobile Discovery'ye göre daha büyük olduğu gerçeği var. Ekran kalitesi bakımında ise yine Galaxy S3 öne geçiyor. Super Amoled ekrana sahip S3 bu konuda General Mobile Discovery'den üstün

Güçlü işlemci

İşlemci telefonların en önemli donanımlarındandır. Daha güçlü işlemcisi ile Galaxy S3 General Mobile Discovery karşısında önemli bir yer tutuyor. Galaxy S3'ün işlemcisi General Mobile Discovery'den tam %17 daha hızlı.

Kullanım süresi

Son zamanlarda akıllı telefonlarda dikkar edilen en önemli noktalardan birisi, pilinin ne kadar gittiği. Galaxy S3,General Mobile Discovery karşısında bu konuda üstünlük sağlıyor. Galaxy S3'te iki kat daha uzun bekleme süresinin yanında %56 daha fazla konuşma süresi sunuyor. Güçlü bir pil sizin için önemliyse Galaxy S3'ü rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Galaxy S3 ve General Mobile Discovery

Genel bir değerlendirme yapacak olursak, ilk önce fiyat konusunda konuşmalıyız. General Mobile Discovery fiyatı internette 600 lira civarında gezinirken, Galaxy S3'ün fiyatı 1200 lira civarında geziniyor. Bu durum elbette General Mobile Discovery'yi ön plana çıkarıyor. Piksel yoğunluğ bakımından iki telefonda kaliteli olsada General Mobile Discovery'nin öne çıktığını görüyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top