0

Ülkemizde kaliteli telefon almak için en sık kullanılan yöntemlerden birisi yurtdışından almaktır. Bunun en önemli sebebi daha ucuza gelmesidir. Dikkatli olun bu size pahalıya patlayabilir. BTK insanların IMEI sahtekarlıklarıyla mağdur edildiği konusunda vatandaşları uyardı. Konu yurtdışından gelen telefonların yasal olmayan yollardan kayıt yapılması

Eğer yurtdışından telefon aldıysanız bunu ülkemizde ilgili kurumlara kaydettirmeniz gerekiyor. Bununla ilgilenen iki kurum var. İşlemler e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi GSM operatörleri tarafından da yapılabiliyor. Yurtdışından gelen telefonlarınızı kayıt ettirmek için ilk etapta vergi dairesine 115 liralık harcı yatırmanız ve harcı yatırdığınıza dair belge ile kayıt için başvuru yapmanız gerekiyor. Telefonunuz kaydettirmediğiniz zaman BTK tarafından telefonlar 1 ay içinde kapatılıyor. Bununla beraber kişi Cumhuriyet Savcılarına bildiriliyor.

IMEI kayıt süreci için yasal işlemler bu şekilde ilerliyor. Bazı kötü niyetli kişiler para kazanmak için işin yasal olmayan yollarını bulmuşlar gibi görünüyor fakat BTK konuyla ilgili mağdur olanlar olduğunu söyleyerek daha fazla kişinin mağdur olmaması için uyarıda bulunuyor. Bilmediğiniz kişilerden telefon almamanız gerektiği ve IMEI kayıt işlemini ilgisiz kişilere yaptırmamanız gerektiği vurgulanan haberde habersizde olsanız bu şekilde bir yol izlerseniz ilk etapta telefonunuz BTK tarafından kapatılır daha sonra telefonu kullanan size Cumhuriyet Savcılıklarına bildirilirsiniz. BTK konuyla ilgili çok fazla kişinin sorun yaşamasından ötürü bu şekilde bir açıklama yapmayı uygun görmüş. Sizde yasal süreci takip edin.

Yorum Gönder

 
tic
Top