0

Kanserli hücre tedavisinde ülkemizde bir devrim yaşanıyor. Haberi duyunca o kadar heyecanlandık ki paylaşmadan edemedik. Özellikle sinsice ilerleyen ve çok geç farkedilebilen ölümcül pankreas kanseri için kullanılabilecek bu yöntemle kesin ve hızlı bir tedavi süreci amaçlanıyor. Akıllı ilaç sayesinde kanserli hücreler 12'den vurulacak.


Uzmanlar tarafından verilen bilgilere göre normal kanser tedavi ilaçları kanserli hücreleri öldürdüğü gibi sağlıklı hücreleride öldürüyor. İnsanlar bu yüzden kemoterapiden bitkin düşüyorlar. Akıllı ilaç sayesinde bu sorun ortadan kalkacak. Bundan böyle kanserli hücrelerle birlikte sağlıklı hücreler ölmeyecek. Tedavi aşamasında sıkıntılar azalacak.

Akıllı ilaç sayesinde tam olarak kanserli bölgeye müdahale edilebileceği için verilen dozunda azalması bekleniyor. Kanserli hücrelerin ölmesi için bundan böyle daha az ilaca ihtiyaç duyulacak. Yapılan açıklamada projenin 2 yıl içinde tamamlanacağı söyleniyor. İlk etapta kültür hücreleri üzerinde denenecek hapın etkileri görüldüğünde denek hayvanları ilacı test etmek için kullanılacak. Son olarak gönüllü hastalara akıllı ilaç tedavisi uygulanacak. Sağlık sektöründeki bu büyük gelişmeyi ilgiyle takip edeceğiz.

Yorum Gönder

 
tic
Top