0

iPhone’un yeni modelinin ismi belli oluyor mu? 

Bir çok kişi bu konu hakkında şimdiye kadar çok fazla tahminde bulundu. En çok telaffuz edilen isimler iPhone 5 ve Yeni iPhone oldu. Yakın zaman önce çıkan bir habere göre Apple iphone5.com adresini almak için başvuru yapmış. Bu durumda yeni modelin ismi için bizlere bir ipucu verebilir diye düşünüyoruz.

Ancak geçmişten bildiklerimiz bizi Apple’ın iphone5.com adresini satın almak istemesiyle şaşırtıyor; çünkü Apple çıkardığı hiçbir model için ayrı web sayfası açmadı. Bütün cihazlarını kendi sayfasında tanıttı. Yeni modeli de o şekilde yapacağı üstünde tahminler yürütülüyor. Çoğuna göre Apple iphone5.com’u alsa bile o adreste bir web sayfası açmayacak, o web sayfasını kendi sayfasına yönlendirecek. Bu durum yine yeni modelin ismi konusunda bizi şüpheye düşürüyor.


İsim konusunda belirsizliğe neden olan bir diğer olay bildiğiniz gibi son iPad modeliydi. Herkes çıkmadan önce yeni modelin ismini iPad 3 olacağına o kadar emindi ki isim açıklanınca olay en önemli haberlerden biri haline gelmeyi başardı. iPad’in son modeli için Apple sadece Yeni iPad demiş ve tüm dünyayı şaşırtmayı başarmıştı. Zaten bu yüzden çoğumuz yeni iPhone modelinin isminin muhtemelen Yeni iPhone olacağını düşünüyoruz; ama elbette ki emin olamıyoruz. Apple bu konuda yine bizi şaşırtabilir.

Bu arada iphone5.com sitesi hakkında verilmesi gereken bir bilgide şu an sitenin aktif olarak kullanılıyor olduğudur. Apple isim hakkının kendine ait olduğunu iddia edecek ve siteyi o şekilde almaya çalışacaktır. Ya da hiç gerginlik yaratmadan maddi açıdan anlaşıp siteyi alabilir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top