0

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Logosu 10line.Net

Tapu işlemlerimiz artık internet ortamından yürütülecek. 

Bu haber bir çok insanı sevindirecektir eminim. Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler neticesinde e-devlet kavramı güçlendirilmeye çalışılıyor. Devletle olan neredeyse her işimizi çok yakında internetten halledebileceğiz ya da bir kısmını halledip gereksiz zaman kaybı yaşamayacağız.

Türkiye bu şekilde çeşitli devlet kurumları bürolarında oluşan uzun kuyruklardan ve çirkin görüntülerden kurtulmayı da amaçlıyor. Özellikle tapu işleri ile ilgilenen herkes bilir ki işlemler bazen çok çok uzayabiliyor. Birkaç günde bitmeyen işlemler vatandaşların tabiri caizse canına okuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre artık Tapu ile ilgili kamu binalarında, belediyelerde ve çeşitli yerlerde konu ile ilgili sıkıntılı işlemler geride kalıyor.


Yapılan açıklamada Türkiye genelindeki tüm tapu kayıtlarının sayısal ortama aktarıldığı ve vatandaşların tapu dairelerine gitmeden gerçekleştirmek istedikleri işlemler için sıra alabilecekleri vurgulanıyor. İşlemler şu şekilde gerçekleşecek; turkiye.gov.tr adresinden başvuru yapılacak. İşlemlerle ilgilenen personel, işler imza kısmına gelene kadar bütün gerçekleştirilen işleri başvuru yapan vatandaşın cep telefonuna kısa mesaj olarak gönderecek.  İşlemlerin ayrıntıları yine turkiye.gov.tr adresinden takip ve kontrol edilebilecek. 

Yorum Gönder

 
tic
Top