0
Android işletim sistemli bir Nokia hiç bir zaman göremeyeceksiniz. Bu elbette Microsoft'un bir oyunu. Fakat Nokia kalitesinde üretilecek Android tabanlı bir telefon göreceksiniz. Newkia... Nokia'dan ayrılan mühendisler bir araya gelerek Newkia adında bir şirket kurdu. İşleri yoluna koyar koymaz, Android işletim sistemi tabanlı telefonlarıyla piyasada olacaklar.

Eski Nokia çalışanlarını bir araya getiren kişi, Nokia'nın eski Asya başkanı Thomas Zilliacus oldu. Yaptığı açıklamalarla Nokia kullanıcılarını ve takipçilerini sevindiren Thomas, Nokia çalışanlarını bir araya getirip bir şirket kurduklarını ve adını Newkia koyduklarını duyurdu. Linux işletim sistemi tabanlı mobil işletim sisteminin, Nokia için kullanılmamasının büyük bir talihsizlik ve hata olduğunu vurgulayan yeni şirket, Nokia severlere bu hizmeti sunacak.

Burda zorlanacakları iki nokta olduğunu düşünüyoruz. Sıfırdan şirket kurup, Nokia kalitesinde telefonlar üretmek için sermayeyi nereden bulacaklar? Bunun yanında insanlar bu yeni şirkete Nokia kadar güvenecekler mi? Sonuçta Nokia ismi uzun süredir piyasada yerini koruyor ve önemli işlere imza attığı için tam anlamıyla marka olabilmeyi başarabilmiş. İnsanların bu yüzden güveni tam. Peki Newkia bu duruma nasıl gelecek?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top