0
Jobvite'ın derlediği bilgilerden oluşturduğu bir infografiğe göre insanlar artık işlerini sosyal medya aracılığı ile buluyor. Ayrıca verilen bilgiler arasında, buralardan iş bulan kişilerin, buldukları işlerde daha uzun çalıştıkları görülüyor. Şirketlerde teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, iş ilanlarını sosyal medya sayfalarında ve kendi internet sitelerinde veriyor. Bu masrafları azalttığı gibi, şirkete daha çok alternati sunuyor.

Yapılan anket neticesinde ortaya çıkan bilgilerden en önemlisi, ankete katılan şirketlerin neredeyse tamamı (%94) iş ilanlarını sosyal medya hesapları üzerinden veriyor. Yine anket netiecesinde şirketlerin, personel kalitesinin bu ilanlar sayesinde önemli oranda arttığı görülüyor. Sosyal medya iş ilanı ile işe alım sürecini hızalndıran şirketler, ayrıca maddi açıdan da tasarruf ediyor.

sosyal medya ise alım süreci

İşe alımın gerçekleşmesini başarı olarak kabul edersek, sosyal medyalarda verilen ilanların başarıya ulaşması %61 oranında belirlenmiş. Eski iş ilanı yöntemleri, gazete ilanı ve kariyer sayfalarında bu oran %14lerde kalmış. Ayrıca verilen en önemli bilgiler arasında ise sosyal medya ilanı ile çalışmaya başlayan kişilerin daha uzun süre işte kaldıkları görülüyor. Şirketlerin çoğunun yakın zaman içinde bu yöntemi belirleyeceği öngörülüyor.

İlgili – Jobvite

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top