0
Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmasından sonra ortaya atılan iddialar gerçekten canımızı sıkmaya yetiyor. “Nokia İsmi Tarih Olacak” başlıklı haberimizde bahsetmiştik bir daha söylüyoruz. Belkide herkes, Nokia'nın neden Androidle çalışmadığını kendine bir kere olsun sormuştur. Gerçekten Windows Phone'un Android kadar popüler olmadığını bile bile neden onunla çalışmaya devam etti, eminiz herkes bir kere olsun merak etmiştir. Satın almadan sonra ortaya atılan iddialar, bu nedenle çok canınızı sıkacak.

Yukarda bahsettiğimiz yazımızda, satın almanın bir kaç oyundan ibaret olabileceğini, uzun zamandır planlanmış bir komple bile olabileceğini söyledik. İddialara göre, ki bu iddialar yüksek ihtimal gerçekleri yansıtıyor, Nokia giriş seviyesinde bir Androidli cihaz üzerinde çalışıyordu. Bu cihazla birlikte pazarın tepkisi ölçülecek ve ona göre ileri seviye cihazlar piyaaya sürülecekti. Bu planları bozmak için tek bir hamle yetti. Microsoft Nokia'yı satın aldı.

Androidli Nokia

Nokia gibi, gerçekten markalaşmayı başarmış ve ismiyle birlikte insanlarda pozitif bir düşünce uyandırmayı başaran bir şirketin, dünyanın en popüler mobil işletim sistemini kullanan bir telefon tasarlaması ve satışa başlaması, piyasayı altüst ederdi diye düşünmeden edemiyoruz. Microsoft, burdan yaşayacağı zararı kaldıramayacağını bildiğinden Nokia'yı satın almış olabilir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top