0
Fujitsu'dan telefon ısınmalarına çözüm olabilecek ilginç bir öneri geldi. Telefonun işlemci ve gerekli donanım kısımlarına ilave edilecek 1mm den daha ince kılcal borularla soğutma işleminin yapılması. Boruların içinde özel soğutma sıvıları bulunacak. Isıyla temas ettiği anda sıvı buharlaşmaya başlayacak bu da ortamın soğumasına neden olacak.

Şirket gelecekte bu teknolojinin gerekli olduğunu düşünüyor ve ilk adımı atarak, önemli bir çıkış yaparak sektörde ilk olmayı hedefliyor. Peki bu ne kadar gerekli? Sıvı soğutma mobil sektörde gerçekten mantıklı mı?

Bildiğiniz gibi Qualcomm'un son işlemcisinin en çok eleştirilen tarafı çok ısınması. Örneğin Snapdragon 810 kullanan One M9 için yapılan şikayetlere baktığımız zaman çok ısındığı konusunda fazla şikayet olduğunu görüyoruz. Bunun tek sebebi işlemcinin fazla ısınması. Samsung'ta hem pazarda kendisi ayakta durmak için hem de bu tür problemlerden yavaş yavaş uzaklaşmak için kendi işlemcisini kullanmaya çoktan başlamıştı.

Isınan işlemcilere sıvı soğutma çözüm olabilir mi bilmiyoruz ama Qualcomm'un dediğine göre Snapdragon 810'ın ısınma sorunu basit bir yazılım güncellemesiyle giderilecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top