0
Windows 9la ilgili sızıntılar her gün geliyor. Özellikle gelen videoları çok sevdik. Yeni işletim sisteminin tam olarak neye benzeyeceğini bizlere açık şekilde gösteriyorlar. Yeni gelen bir videoda Windows 9'un çoklu pencere özelliğinin nasıl çalıştığı ve ne işe yaradığı gösteriliyor.

Bu ay sonunda Micorosft Windows 9'u tanıtacak. Bu tanıtımla birlikte geliştiriciler için bir önizleme sürümü yayınlanacak. Bu sürümden herkes faydalanabilecek. Sizde indirip bilgisayaraınıza kurabileceksiniz.

Windows 9'un çoklu pencere özelliği bilgisayarda birbirinden bağımsız masaüstü oluşturmanıza izin veriyor. Ama hızlı çalışmak için bu pencereler ararsında geçiş yapmak da videodan anladığımız kadarıyla kolaylaştırılmış. Çok sayıda pencere açabiliyorsunuz. Her pencerede ayrı programlar çalıştırabiliyorsunuz. Başka bir pencereye geçtiğinizde önceki pencerede açmış olduğunu program ve sayfalar görev çubuğunda görülüyor. Altında mavi bir çizgiyle sizlere başka bir pencerede açık olduğunu belirtiyor. Tıkladığınız zaman zaten direk olarak o pencereye gidiyorsunuz. Ekranın kalabalıklığından şikayet edenler ve birden fazla işi aynı anda yapanlar için Windows 9 ile birlikte gelen harika bir özellik: çoklu pencere...

Videoyu izleyerek neler olduğunu görün. İşte Windows 9'un çoklu pencere özelliği...



Windows 9'da çoklu pencere

İlgili - TheVerge
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top