0
Üzerinde çalışılan bir teknoloji sayesinde akıllı telefonlarınızın şarjı 2 kat daha fazla dayanacak. Aslında bu yöntem zaten biliniyor ama şuan kullanılan pillerden çok daha pahalıya mal oluyor. Bu nedenle tercih edilmiyor. Şuan telefonlarımızda kullandığımız sıvı lityum ucuz ve tehlikeli. Ayrıca daha az enerji tutabiliyor. Katı lityum daha güvenli ve daha uzun süre dayanıyor. Ama çok pahalı. Yeni teknoloji dediğimiz ise şu; Applied Materials isimli şirket katı lityum pilleri ucuza üretmenin bir yolunu buldu ve geliştiriyor.

Prototipin hazır olduğu ve seri üretime çok yakında geçileceği söylendi ama bekleyeceğimizden emin olabilirsiniz. Bugüne kadar bir çok “telefon yandı” “telefon patladı” gibi haberler okuduk izledik. Bunların en önemli sebebi bataryalar. Sıvı lityum yani şuan telefonlarda kullandığımız piller yanıcı ve çok tehlikeli. Tehlikeli ama ucuz olduğu için tercih ediliyor. Aynı tehlike katı lityum için geçerli değil. Herhangi bir yanıcı ya da patlayıcı özelliği yok ama aşırı pahalıya üretilebildiği için maliyeti yükseltiyor ve kullanılmıyor.

Akıllı telefonlardaki şarj sorunu çok yakında maziye gömülebilir. Bizimde merakla beklediğimiz bu gelişmeler sitemizde olacak. Bizi takip etmeye devam edin.
Telefon şarj ederken bilmeniz gerekenler

Şarjlar 2 Katı Dayanacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top