0
BTK'nin açıklamalarına göre MEB'e bağlı okullarda internet hızı arttırılıyor. Yeni tarifeler MEB'e özel olarak ekleniyor ve kullanıma sunuluyor. 1 Eylül 2014'ten itibaren okullarda kullanılan internet 16Mbps'ye kadar çıkabilecek.

Okullar istedikleri tarifeyi ucuza kullanabilecek. Paket fiyatı en çok 49,45 TL olarak belirlendi. Fiyat güzel ama altyapı yeterli mi? Bilgisayar laboratuarlarında çok sayıda bilgisayar olduğu için ve ders içerisinde bu bilgisayarlar aynı anda kullanıldığı için bu yeterli bir hız mı?

Konuyla ilgili BTK kararı şu şekilde;
“Kullanıcıların cüzi bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması, düzenlenen yeni tarife ve paketlerin tüketici seçeneklerini arttırması yönüyle tüketici hak ve menfaatlerinin gözetilmesi ve kullanıcıların özel durumlarının dikkate alınması hususları dikkate alınarak “MEB DSL” internet tarife paketlerinin kullanıma sunulacağı”
Okullarımızda internetin gelişmesi çok önemli. Çocuklarımızın ilkokul düzeyinden bilgisayarla içli dışlı olması gelecekleri açısından önem arzediyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top