0
Windows 8'in en önemli özelliklerinden birisi açılış hızının inanılmaz yüksek olması. Özellikle Vista'dan sonra bu tür durumlara özen gösteren Microsoft'un Windows 8 ile başardığı ve bu işletim sisteminin en sevilen özelliklerinden birisi inanılmaz hızlı açılmasıdır. Peki sizinki yavaş mı açılıyor? Windows 8'iniz neden yavaş açılıyor. Windows 8'i nasıl hızlı açabilirim? Cevaplar burada.

1 - "Hızlı aç" etkinleştirin.

Windows 8'in özelliklerinden birisidir. Şu yolu takip ederek bilgisayarınızın hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu özellik varsayılan olarak aktif geliyor ama sizinki kapalı olabilir. Kontrol edin. Denetim masası - sistem ve güvenlik - güç seçenekleri - (sol taraf) güç düğmesinin yapacaklarını seçin - şuanda kullanılamayan ayarları değiştir - kapatma ayarları kısmında "hızlı başlatı aç" ayarında tik olduğundan emin olun.

2 - Başlangıç programlarını kapatın

İhtiyacınız olmayan programların başlangıçta çalışmasına izin vermeyin. Bu programlar başlangıçta Windows ile başlarken onun yükünü arttırır ve daha geç açılmasına neden olur. Burada sadece antivirüs uygulamanız ve ses yöneticiniz olsun. Diğer bütün programları etkisizleştirin. Şu yolu takip edin görev çubuğuna sağ tık - görev yöneticisi - başlangıç sekmesine geçin...

3- Sistem iyileştirme programları ile bilgisayarınızı kontrolde tutun.

Wise Care 365 gibi programlarla kayıt defterlerinizi birleştirmeniz bilgisayarınızın performansını arttıracak ve açılışta daha hızlı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca disk birleştirme işlemi de oldukça faydalıdır. Programın kullanımı için verdiğim linkten detaylı bilgiyi alabilirsiniz.


Bu işlemlerden sonra Windows 8'in (başka bir donanımsal problem yoksa) daha hızlı açıldığını göreceksiniz. Her türlü soru ve sorun için bize ulaşabilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top