14
General Mobile'n yeni cihazı herkesi kıskandıracak niteliklere sahip. Özellikle tasarımıyla ön plana çıkan cihaz, metal kasa ile sağlamlık konusunda güven veriyor. Peki telefon cidden sağlam mı? Bu soruyu soruyorum çünkü General Mobile Discovery kullanıcıların en çok şikayet ettikleri husus, telefonun en ufak darbelerde hasar görmesi, şarj soketinin bozulması, kapak kırılması ve cam çatlaması, kırılması sorunları. Zaten telefonlar en çok bu nedenle tamire gidiyor. Ve bu yüzden General Mobile Discovery'nin sağlam olmadığını söylüyoruz. Peki Discovery II ne kadar sağlam?

Discovery 2 daha dayanıklı

7,9mm incelik, 140,4mm yükseklik, 69,1 mm genişlikle tasarım olarak gerçekten hatırısı sayılır bir noktada yer alan Discovery 2, ayrıca metalik bir gövdeye sahip. Peki bu metalik gövde Discovery 2'yi darbelerden koruyabilir mi? Metalik gövde her zaman popüler olmuştur. Son modellere baktığımızda üreticilerin telefonlarını metalik gövdelerle donattığını görüyoruz. Sağlamlığı çok etkileyen bu husus Discovery 2'de de etkili olacak. Elbette Discovery 2 önceki versiyonlara, plastik kasalara göre daha dayanıklı bir yapıya sahip.

Discovery 2 ekranı sağlam mı?

En çok arıza veren, sıkıtnı yaratan kısımlardan birisi, ekran. GMD cihazların çoğu
ekranı kırıldı diye tamire gitmekte. Bu sıkıntıyı Discovery 2'de yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Cihazda Gorilla Glass 3 teknolojisi kullanılıyor. Gorilla Glass teknolojisi size çizilmez, kırılmaz ekran vadediyor. Ama fazla zorlamayın. Ekranının kenarı kırılmış bir Htc One M7 gördükten sonra imkansız diye birşeyin olmadığını anlyorsunuz. Ama Discovery 2'nin ekranı Gorilla Glass 3 teknolojisiyle hafif darbelerden kendini koruyacaktır.

Discovery 2 genel sağlamlık değerlendirmesi

Metalik gövde telefonu sarsıntılardan, çarpmalardan ve düşmelerden bir yere kadar koruyacaktır. Plastik gibi acil olmayacaktır. Ayrıca metalik gövdenin ekrana da katkısı olduğunu bilmenizde fayda var. Birde ekranın Gorilla Glass 3 olması elbette Discovery 2'nin sağlamlığını arttırıyor. Cihaz yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığında şikayetleri inceleyeceğiz. Fiziksel olarak ne sorunlar çıkıyor göreceğiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. İzlediğim tüm tanıtım ve incelemelerde telefonun metal görünümlü çerçevesinin, metal olmadığı sadece metal görünümü verilmiş plastik olduğu söyleniyor. Firma da özelliklerine metal diye bir şey dememiş. Ekrana gelince; Corning firması Gorilla Glass 3 ürününde çizilmeye karşı iddialı olduğunu söylüyor. Asla kırılmaz demiyor. Lütfen yarım yamalak bilgilerle İNSANLARI KANDIRMAYALIM!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beni bilgilendir kısmını işaretlemişsindir çünkü bu yorumumu okumanı çok istiyorum. yarım yamalak konuşan sensin şuan. onca tanıtım videosu izlemişsin, inceleme okumuşsun ama benimkini okumamaışsın. okumadan neden seviyesi düşük yorumlar yapıyorsun. yazıyı okumamışsın neden yorum yapıyorsun arkadaş? Al benim yazdığım "Gorilla Glass teknolojisi size çizilmez, kırılmaz ekran vadediyor. Ama fazla zorlamayın. Ekranının kenarı kırılmış bir Htc One M7 gördükten sonra imkansız diye birşeyin olmadığını anlyorsunuz." Neden saçma yorum yapıyorsun anlamadın ki? İlk okumayı öğren sonra eleştir. ben yazıda metalik kasa kısmına yer verdim bilgileri de kendi sitesinden aldım. uydurduğum birşey yok. yarın ekranın gg3 olmadığı ortaya çıkarsa ben napayım? gmd için de gg dediler ama ekranlar çatır çatır kırılıyor. ne bilgi verdilerse onu değerlendiriyoruz. boş yorum yapma. az kendini doldur gel.

      Sil
    2. Bana boş olduğumu ve boş yorum yaptığımı iddia eden beyefendi!
      Öncelikle benim boş veya dolu olup olmadığımı okumaya çalıştığın bir yazımla akıl edemezsin. Okumuş olduğun yorumum; senin bana hakaret etme hakkını doğurmaz bu bir. İkincisi de eğer ürünün tanıtımı ve incelemeleri hakkında bir iki video izlemiş olsaydın, ürünün sitesindeki yazılanlara kendi yorumunu katarak yazdığın yazıdan daha gerçekçi ve somut olurmuş...Eğer henüz doğruluğunu teyit etmediğin bu bilgileri ürünü eline alıp bir tanıtım videosu çekmiş ve bunları videoda göstererek, test ederek anlatmış olsaydın sana diyecek tek sözüm "elinize sağlık" olurdu. Neyse...
      Zaten hakaret içeren cevap tarzınla kişiliğin ve kaliten hakkında yeterli genel kanıyı edindirmiş bulunmaktasın.
      Verimli, gerçekçi çalışmalarının devamını ve ileride daha dingin, ahlaklı yorumlarını okumayı diliyorum...

      Sil
    3. ilk kendi yorumunu değerlendir benimkinden önce. sen benim bir yazımı OKUMAYARAK insanları kandırdığımı iddia edebiliyorken sonra gelip küçük emrah modunda nasıl yorum yazıyorsun? ben verilen bilgiden farklı birşey iddia etmedim ve yazının sonunda da gelen şikayetlerle ne olduğunu göreceğiz dedim. büyük harflerle yalancı olduğumu yazarken çok rahattın şimdi ben mi hakaret ediyor oldum? çaba sarfederek birşeyler oluşturdum. emeğe saygı olmalı biraz. ilk hakaret eden olarak kişiliğime laf edemezsin. ne okuduğunu anlıyorsun ne konuştuğunu biliyorsun, buralarda ne yapıyorsun?

      Sil
  2. Eğer firmanın "Metalik gövde" yazmasını kast ediyorsanız, fark ettiyseniz metal gövde dememiş metalik. Metalik demek metal görünümlü (metale benzer) demek. Metalik boya denen bir şey var neticede.

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar yoruma gerek yok almayın amayin ben pişman oldum.

    YanıtlaSil
  4. Telefonu 1 ocak 2015de aldım 29.01.2015de servise verdim sorunu ise sağlam dediğiniz metal çerçevenin herhangi bi darbeye maruz kalmadıgı halde çatlaması.

    YanıtlaSil
  5. Discovery 2+ kesinlikle başbelası bir cihaz sağlamlık konusunu daha test edemedim cihazı aldım 2 gün sonra dokunmatik arızası yüzünden garantiye gönderdim yazılımsal dendi geri gönderdiler hemen marketten oyun indirdim halen aynı yine garantiye gönderdim bakalım bu defa ne yapacaklar

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar tüm genaral mobile şarj soket arızaları hiç ayırt etmeden model farkı olmadan 45 tl ye hallediyoruz. hem şarj olur hemde usb ile bilgisayarınız telefonunuzu görecektir. tüm general mobile arızaları için bizimle irtibata geçebilirsiniz.Teknik veya program arızası farketmez.İddia ediyorum en uygun fiyatları bizde bulacaksınız.Bizi aramadan diğier teknik servislerden fiyat araştırması yapabilirsiniz.

    http://cephastanesitknksrvs.blogspot.com.tr/

    e-posta:talha_kaya60@hotmail.com
    tel:05384648757

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar tüm genaral mobile şarj soket arızaları hiç ayırt etmeden model farkı olmadan 45 tl ye hallediyoruz. hem şarj olur hemde usb ile bilgisayarınız telefonunuzu görecektir. tüm general mobile arızaları için bizimle irtibata geçebilirsiniz.Teknik veya program arızası farketmez.İddia ediyorum en uygun fiyatları bizde bulacaksınız.Bizi aramadan diğier teknik servislerden fiyat araştırması yapabilirsiniz.

    http://cephastanesitknksrvs.blogspot.com.tr/

    e-posta:talha_kaya60@hotmail.com
    tel:05384648757

    YanıtlaSil
  8. lanet bir telefon , allah kahretsin bu telefonu.
    köşesi kendi kendine kırılmış. dokunmatik berbat , kasıyor donuyor beni deli ediyor.

    YanıtlaSil
  9. Kosesini ne yaptın benimde kirilmis

    YanıtlaSil

 
tic
Top