0
Android Dev sitesinde yayınlanan verilere baktığımızda KitKat işletim sisteminin üzerindeki durgunluğu hızlı bir şekilde attığı gözleniyor. Yine en çok kullanılan sürüm Jelly Bean olsa da KitKat hızlı yükselişini sürdürüyor. Android L'nin duyurulduğu şu günlerde KitKat'ın kullanım oranlarını değerlendirecek olursak elbette durum yine vahim.

Google'ın belki en çok sıkıntı çektiği sürümlerinden birisi KitKat oldu. Şirketlerin maliyetleri düşürmek için KitKat güncellemelerini ağırdan alması, KitKat kullanım oranlarını inanılmaz düşük seviyede kalmasına neden oldu. Google'ın şirketlere yaptığı KitKat güncellemesini yapın uyarısından sonra kullanım oranları hızla yükselse de biraz geç kalınmış diyebiliriz. Sonuçta Android L duyuruldu.

Kullanım oranlarına baktığımızda Froyo piyasadan silinmek üzere ve lider hala Jelly Bean. ICS ise arada kalmış görünüyor. İşte tam rakamlar.

Android sürümleri kullanım oranları

  • JellyBean %56.5
  • Kitkat %17.9
  • Gingerbread %13.5
  • ICS %11.4
  • Froyo %0.7
Bu saatten sonra düşük sürümlerde telefon üretilmiyor. ICS sürümü ucuz telefon üreten şirketler tarafından hala kullanılıyor olsa da genelde Jelly Bean ya da KitKat ile piyasada boy gösteriyorlar. Bakalım Android L ile aynı sıkıntı çekilecek mi?

Android KitKat Kullanım Oranları Artıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top