0
ABI araştırma şitketinin hazırladığı verilere göre Mart ayında Android işletim sistemli telefon kullananların sayısında önemli miktarda artış var. Akıllı telefonlarda pazar lideri elbette Android. Akıllı telefonların %80'inin Android işletim sistemli olduğu açıklanan raporda, tüm telefonlar arasında Android'in payı %44 olarak belirlenmiş.

Android kullanıcıları artıyor

Android dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmayı uzun zamandır sürdürüyor. Artış sürekli devam ediyor. Araştırma şirketinden verilen verilere göre Mart ayında sadece geçtiğimiz mart ayında 300 milyona yakın Androidli cihazın aktif adilmesi gerçekten Android'in piyasadaki yerini söylemeye yetiyor.

Telefon değiştirenler Android kullanıyor

Dünya çapında telefonların %30'unun eski model, eski işletim sistemine sahip cihazlar olduğu açıklamanın önemli verilerinden. İşin daha öndemli kısmı ise bu telefonların kullanıcıları yeni bir tane telefon almak istediğinde Android satın alıyor olması. Bu veriler, Apple'ı ve Microsoft'u kıskandıracak nitelikte.

Android büyümeyi sürdürecek

Android işletim sistemine atıp tutanlar olsa da Android işletim sistemi ileriki dönemlerde de büyümesini sürdürecek. Açık kaynak kodlu yazılımların önü büyük şirketler tarafından desteklendiği sürece açık olacaktır. “Android için stabil değil”, “telefonu eziyor” “çok kötü bir tasarıma sahip” gibi yorumlar yapılsa da Android her zaman liderliğini koruyacak.

android pazar payını arttırdı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top