0
Uygulanan IP bazlı engelleme kaldırıldı. Basit bir DNS değiştirme yöntemiyle Youtube'a erişim sağlayabilirsiniz. Yandex DNS ayarlarını öneriyoruz. http://www.10line.net/2014/03/yandex-dns-sunucusu-ayarlar.html

Youtube yasağı sonunda kalktı. Zaten neden yasaklanmıştı ki? Savaş planları nedeniyle. Çirkin savaş planları, çirkin seçim manevraları Youtube'a sızdı. Ardından “devlet sırrı” denilerek Youtube yasaklandı. Peki o video kaldırıldı mı? Youtubela ilgili bütün sorunlarımız halloldu mu? Devlet sırlarımızın Youtube serverlarından silindiği yönünde bir açıklama var mı yoksa, bunların hepsi sadece seçimle mi ilgiliydi?

Zamanlama çok manidar. İlk önce Twitter, seçim öncesi yasaklandı ve seçim sonrası açıldı. Sonra Youtube, seçim öncesi yasaklandı ve seçim sonrası açıldı. Sanki kısa süreliğine bu siteler yasaklandı. Seçimle alakalı olduğu çok açık.

İnternet yasasının da seçim öncesi gündeme gelmesi ve bu yasada değişiklik yapılması manidar. Değişiklikten sonra yasakların gelmesi ayrı bir manidar. Yasakların bahsettikleri sorunlar çözülmeden kalkması ise yok artık dedirtti bize.

Sonuç olarak demek istediğimiz sizler, internetle içli dışlı olan, teknolojiyi kullanan insanlar, bu yasakların sizin bilgi alma özgürlüğünüze bir engel olduğunu ve bilinçli olarak bu yasakların uygulandığını bilin.

youtube yasağı kalktı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top