0
Samsung ve Apple arasındaki patent davalarının ne kadar meşhur olduğunu bilirsiniz. Yıllardan beri bir çok dava geldi geçti. Bu haberde dikkat çekmek istediğimiz nokta Samsung'un son zamanlarda davaları kaybetmesi olacak. Samsung son zamanlarda patent konusunda ciddi paralar kaybetti. Paradan daha değerli olan prestijini de kaybettiğini eklemek lazım. Bütün bunlara Samsung'un agresif tutumunun neden olduğunu söyleyelim.

900 milyonluk ceza

Yakın geçmişte yaşanan bir Apple Samsung patent davasında mahkeme Samsung'un patent ihlalleri nedeniyle 900 milyon dolar ödemesini kararlaştırmıştı. Samsung'un uzlaşma teklif edip 52 milyon dolar ödeyip bu işe son vermek istemişti. Bu teklifle beraber Samsung, Apple'ın patentlerini ihlal ettiğini kabul etmiş oldu. Haberin detaylarına şudan ulaşabilirisiniz. “Apple Samsung Savaşı Sürüyor”...

2012'den beri devam eden bir dava

İki senedir devam eden bu davadan mahkemenin sıkıldığı ve taraflara uzlaşmaları konusunda fırsatlar verildiği söyleniyor. Yapılan açıklamada tarafların uzalşamaya yanaşmadığı ve davada ısrar ettikleri yorumlar arasında.

Apple'ın yasaklama isteğine red

Mahkeme Apple'ın önem verdiği ve bastırdığı Samsung cihazlarının Amerika'da satılmaması hususunda mahkeme Apple'a red cevabı verdi. Samsung cihazlarının Amerika'da satılmaması söz konusu değil.

samsung apple patent davaları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top