0
Apple'ın aldığı bir patent harika gelişmelere ışık tutacak gibi görünüyor. Verilen bilgilere göre Apple'ın aldığı yeni patent, gelişmiş sensörler yardımıyla tehlikeli duruma düşen kullanıcıya yardım çağırmakla ilgili.

Kazadan sonra yetkilileri arayacak

Patent detayları şu şekilde, gelişmiş sensörler, kişinin kaza geçirdiğini anlayabilecek. Örneğin araçla giderken ani fren ve çarpma sonucu durma, takla atma ve yüksekten düşme gibi durumları anlayabilecek olan Apple'ın yeni teknolojisi, hiç Bir şey yapmadan yetkililere durumu bildirecek.

Mikrofon etkin şekilde kullanılacak

Patentin detaylarında mikrofonun da etkin şekilde kullanıldığı ve acil durum çağrısı yapılacak durumları belirleyebildiği görülüyor. Örneğin telefon sahibi çığlık attığı zaman mikrofon bu yüksek sesi algılayacak. Bu aşamadan sonra sesteki korku seviyesini belirleyerek yetkililere durumu herhangi bir müdahale olmaksızın haber verecek.

Gelişmiş teknoloji; ama...

Apple'ın patentini aldığı ve muhtemelen bir sonraki iPhone'da kullanacağı bu teknoloji inanılmaz özelliklere sahip; ama kötü niyetle de kullanılabilir. Örneğin mikrofonun sesleri algılayabilmesi durumu telefon dinlemelerini kolaylaştırabilir. Bu teknolojiye sahip bir telefon hacklendiğinde mikrofon basit bir şekilde sesinizi karşı tarafa iletebilir. Ya da sesnsörler doğru çalışsa bile kaza olmadığı anlarda da yetkilileri arayacak durumları algılayabilir. Bu durumda yetkililer boşuna harakete geçirilecektir. Apple'ın kullanmadan önce bu teknolojiyi inanılmaz derecede özelleştirmesi gerekiyor.

appleın acil durum patenti

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top