0
WhatsApp'ın Facebook tarafından satın alınmasıyla birlikte ilginç hikayeler ortaya çıkmaya başladı. Son zamanlarsda Android ve Samsung ilişkisiyle ilgili ilginç bir hikayeyi yazmıştık. Samsung Android'i Reddetmiş haberimize göz atın. Şimdi de WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton'un yıllar önce ilk Twitter'a sonra Facebook'a iş başvurusu yaptığı ve ikisinden de red cevabı aldığı öğrenildi.

Milyarder kurucu iş arıyor

Verilen bilgiye göre o zamanlar Yahoo'da çalışan Brian Acton çeşitli sebeplerden işini değiştirmek istiyor. Farklı ve yenilikçi bir şirkette iş bulmaya çalışıyor. Bu nedenle 2009'da ilk önce Twitter'a sonra da Facebook'a iş başvurusu yapan mühendisimiz ikisinden de üzücü haberi alıyor. Attığı bir Tweet ise şu şekilde; “Facebook beni reddetti. Muhteşem insanlarla tanışmak için çok iyi bir fırsattı. Bir sonraki macerayı dört gözle bekliyorum”

Facebook bir fırsatı kaçırdı

Hikayenin devamında Acton'un Jan Koum ile tanıştığı ve birlikte WhatsApp'ı geliştirdikleri biliniyor. Neredeyse 200 milyon kullanıcı sayısına ulaşacak olan mobil ücretsiz mesajlaşma servislerinden WhatsApp'ın kurucularından biri Facebook'ta çalışsaydı, Facebook Messenger şuan farklı bir konumda olabilirdi.

Bu hikaye'de ileri görüşlü yöneticilerin önemine büyük bir vurgu yapıyor.

facebook ve whatsapp

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top