0
Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı Chrome 33. sürüme yükseltildi. Dünyanın en sık güncellenen tarayıcısı ünvanına da sahip Chrome bu güncelleme ile önemli noktalarda yenilikler yapmış. Bir süredir konuşulan bu yenilikle sonunda Chrome eklendi. İşte Chrome'un 33. sürümünde bizi bekleyenler...

Güvenlik güncellemesi

Chrome güncelleme detaylarına baktığımızda, güncellemenin asıl amacının güvenlik açıklarını kapatmak olduğunu görüyoruz. İşte o yenilik ve değişiklikler;
  1. Chrome uzantılarında kısıtlama
  2. Chrome Web Store'da sıkı yönetim
  3. Güvenlik açıklarının kapatılması
Genel olarak bu yeniliklerin yaptıldığı Chrome 33 için biraz daha detaya inelim.

Chrome uzantılarında kısıtlama

Chrome'un 33. ve üstü sürümlerini kullananlar bundan sonra dışarıdan uzantı yükleyemeyecek. Daha önceki sürümler için bu imkana sahip olacaklar ama güncel Chrome sadece web store üzerinden uzantı yüklemenize izin verecek. Bu durum, uzantılardaki güvenlik açığı riskini azaltmak için ortaya kondu. Chrome uzantılar üzerindeki etkisini arttırmak istiyor ve kullanıcıları riske atmak istemiyor.

Chrome Web Store'da sıkı yönetim

Kullanıcıların güvenliklerini tehtid eden ve çok sık reklam yapan uzantılar ise web storedan uzaklaştırılma riski taşıyor. Chrome, bu konuda uzantılara kesinlikle yakınlık göstermeyecek ve kullanıcının güvenliği için hareket edecek.

Güvenlik açıkları kapatıldı

Chrome 33 güncellemesindeki en önemli detay ise toplamda 28 açığın kapatıldığıyla ilgili. Güncelleme 5'i yüksek risk taşıyan toplamda 28 açığı kapatıyor ve kullanıcılar için daha güvenli bir internet deneyimi sunuyor.

Chrome 33'ü edinin

Chrome kendi kendini otomatik güncelleyen bir tarayıcı olduğundan kullanıcıların tarayıcıları çoktan güncellenmiş olmalı; ama sorun yaşayan olursa yeni sürümü Chrome sayfasından edinebilirsiniz.

chrome güncellemesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top