0
Bu tür haberlere son zamanlarda sıkça rastlar olduk. İnflak eden elektronik cihazlar insanların hayatlarını tehlikeye atmaya başladı. Ne hikmetse bu tür haberler en çok Apple cihazlarından geliyor. Apple'ın cihazlarının yandığını bir kaç kez görmüştük. İnsanların cebinde yanan iPhonelar'ın yanında mağazada yanan iPadler son zamanlarda sıkça rastladığımız olayların başında geliyor.

Amerika'da yine bir iPhone küçük bir çocuğun cebinde yandı. Çocuk kazayı hafif yanıklarla atlattı. Telefonun cebinde alev almasından sonra panik yapan çocuk çevredeki öğretmenlerince kurtartılıp hastaneye kaldırıldı. Bu durum, küçük yaşta telefon kullanılmasının sakıncalarımızı aklımıza getiriyor; ama yetişkin birinin de aynı durumda ne yapacağı tartışılır.

Görselden telefonun iPhone 5 olabileceği tahmin edilsede yanmış telefonun tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Telefonun kısa devre yapıp yandığı söyleniyor. Kanunların bu tür vakalara nasıl yaklaştığı ve tüketiciyi koruyup korumadığı da merak konusu. Şirketlerin tüketiciyi bu aşamada hangi konumda tuttuğunu da bilmiyoruz. Genelde şirketler telefonu alıp inceleyerek arızanın nereden kaynaklandığı çözmeye çalıştığınız biliyoruz. Bakalım bu olayın sonuçları ne olacak.

Diğer yangın haberleri;
iPhone 4S yandı | iPhone 5 Çinde Can Alıyordu | iPhone 4S Birisini Öldürdü | iPhone 5 Çinde Bir Can Aldı | iPad Air Patladı


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top