0
General Mobile Discovery olarak piyasaya sürülen ilk cihaz gerek fiyatıyla, gerek tasarımıyla ve gerekse de özellikleriyle çok dikkat çekmişti. İlk olarak 600 TL’lik bir fiyatla satışa sunulan sonra ise talep fazlalığı yüzünden 650 TL’ye çıkartılan fiyat yine de alıcıları bu telefondan vaz geçirmedi. Peki, General Mobile Discovery 2’de hangi özellikler olacak ve fiyatı ne olacak? 

Cihazın değişen özellikleri arasında birçok şey bulunuyor. İlk olarak dikkat çeken ekran oluyor. Ekran 4.7 inçten 5.0 inçe çıkıyor. Ayrıca ekran yine HD olacak. 1080 P yerine 720 P ekran kullanılması biraz üzücü. Ekranda değişenlerden bir tanesi Gorilla glass 3’ün telefonda kullanılması olmuş. İşlemcide de büyük değişiklikler var. MTK’dan Qualcomm’a geçiş yapan GM Discovery 2 cihazında Snapdragon 400 işlemci kullanacak. Ayrıca 1.4 GHz saat hızında çalışan işlemci kullanacak. Cihazda başta 1 GB RAM kullanılacağı açıklanmıştı, ancak sonraları tüketicilerden gelen yoğun istek sonucu RAM 2 GB’a yükseltildi. Cihazda 2 GB RAM bulunacak. 


Cihazda Adreno 305 grafik çipi kullanılacak. Ayrıca Micro SD kart desteği ile hafıza arttırılabilecek. Cihazın en çok seveceğiniz yönü kameraları olacak. 13 MP arka kameraya sahip olacak olan cihaz 1080 P çözünürlüğünde video çekebilecek. Ön kamera ise GM Discovery’den daha yüksek. 2 MP yerine 5 MP ön kamera kullanılmış. Ayrıca bu kamera 1080 P video kaydedebilecek. Tüm bunları yaparken 2500 mAh değerindeki bataryadan güç alacak. 5.0 inç ekran, bu kadar performans, kameralar derken bu pil biraz yetersiz gelebilir, ancak cihazın bu pili kullanış şekli de ayarlanmış. Yapılan açıklamalara göre bu pil bir gün boyunca sizi idare edebilecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top