0
Nature dergisinde yayınlanan açıklamalar bizi dehşete düşürdü. Dünyanın yüzyıl sonuna kadar 4 derece daha ısınacağı tahmin ediliyor. Dünyanın ortalama sıcaklığı yakın zaman içinde 4 derece artacak ve bu bir çok sorunu beraberinde getirecek. En büyük sorunlardan biri de bulut oluşumunun azalması.

Dünya bugünkü sıcaklığından daha da sıcak olması durumunda buharlaşma şiddeti artacak. Bu durum su buharının daha da yükseğe çıkmasına neden olacak. Su buharının çok yükseğe çıkması ise bulutların dağılmasını tetikleyecek. İşin kötüsü bulut olmadığı için dünya güneş ışınlarını atmosferde daha çok tutmaya başlayacak ve bu yine aşırı ısınmaya neden olacak. Yani her geçen gün dünya katlanarak ısınmaya devam edecek.

Bilim adamlarının açıklamalarına göre tahmin edilen 4 derecelik sıcaklık artışı, karbon salınımı bu şekilde giderse 8 dereceye çıkabilir. Karbon salınımı konusunda önlem almayı amaçlayan Kyoto protokolü maalesef amacını yerine getirememekte. Karbon salınımını azaltmak için imzalanan anlaşmaya göre ülkeler, karbon salınımlarını 1990 yılı düzeyine düşürmek zorundalar. Anlaşmayı dünya çapında bir çok ülke onaylamasına rağmen, herşekilde dünyaya en büyük zararı veren Amerika ve komşusu Kanada anlaşmayı onaylamamakta ve sorumluluklarını kabul etmemektedir.

kyoto protokolünü imzalayan ülkeler

İlgili – Kyoto Protokolü

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top