0
Yeni yılla birlikte bizi üzecek çok önemli bir değişiklik hayatımıza girecek. Bundan sonra cep telefonu ve bilgisayar satın alırken taksit yaptıramayacağız. BDDK'nın kredi ve kredi kartı borçlarının hızla artmasına bir önlem olarak aldığı bu karar neticesinde bazı ürün alışverişlerinde taksitlendirme imkanı yasayla engellendi.

Hangi ürünlere taksit yapılmıyor?

BDDK'nın yönetmeliğinde taksit yapılamayacak ürünler şu şekilde sıralanıyor; altın, pırlanta, cep telefonu, bilgisayar, gıda ve akaryakıt. Taslak halindeyken bu ürünlere 6 ay taksit sınırlaması getirileceği biliniyordu. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe baktığımızda ise taksitin tamamen kaldırıldığı görülüyor. En çok satışı yapılan cep telefonu ve bilgisayar konusunda böyle bir değişikliğin yapılması, ülkemizde gerçekten satışları etkileyebilir.

Diğer taksit imkanları

Yine aynı yönetmelikteki karara göre ürünlere yapılabilecek en yüksek taksit miktarı 9 olarak belirlendi. 9 aydan daha uzun süreliğine ürün taksitlendiremeyeceğiz. Bunun kredi kartı borçlarına olumlu yansıyacağı kesin; ama sektöre nasıl etkileri olacak? İnsanların alışveriş yapmasına olanak tanıyan taksit imkanı sınırlandırıldığında bir çok kişinin alışveriş yapamayacağı kesin.

Sorun çözülür mü?

Sorunun şirketlerin eliyle çözüleceği konuşuluyor. Kredi kartına taksit yapamayan şirketler, kendi kartlarıyla müşteriye ulaşmaya çalışacak. Kendi özel kartlarıyla müşteriye taksitlendirme imkanı sunabilecek şirketler, bakalım nasıl bir çözüm yolu izleyecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top